Rusya Dışişleri’nden Türkiye’ye operasyon mesajı: “Gerilimi tırmandırır”

Türkiye, Suriye'nin kuzey bölgesine kara operasyonları gerçekleştirmek üzere hazırlıklara başlarken Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, harekatın bölgede terör eylemlerini çoğaltacağını ifade etti.

DÜNYA 24.11.2022, 15:42 25.11.2022, 17:26
Rusya Dışişleri’nden Türkiye’ye operasyon mesajı: “Gerilimi tırmandırır”

İstanbul’da terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırısı sonrasında Türkiye eyleme geçti ve operasyonlarla gereken yanıtları vermeye başladı. Bu operasyonların sonrasında Türkiye'nin güney sınırlarına roket atarak yerleşim bölgelerini vuran terör örgütü, sivillerin hayatını kaybetmesine neden oluyor.

Kara operasyonuna hazırlanılıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen Pençe Kılıç Hava Harekatı ile terör örgütlerine ait olan cephanelikler ve sığınaklar bir bir ortadan kaldırılmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifi sonrasında TSK, kara harekatı düzenlemek adına hazırlıklarını başlattı. TSK'nın kara unsurları tarafından Türkiye'nin güneyindeki 30 kilometre mesafede güvenli tampon alan oluşturma düşüncesinde eksik kalan bölgelerin bitirilmesi planlanıyor.

“Sadece gerilim ve terör eylemleri artar”

Hazırlıklar devam ederken Rusya'dan, konu ile ilgili açıklama yapıldı.

Türkiye’nin gerçekleştireceği harekatı değerlendiren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Türkiye’nin mevcut durumda ulusal güvenliği hususundaki kaygılarının farkındayız, öte yandan Suriye'de bir kara operasyonu gerçekleştirilmesi yalnızca bölgede gerilimin artmasına ve terörist eylemlerin çoğalmasına neden olur." diye konuştu.

Yorumlar (0)