Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan İdlib değerlendirmesi

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Moskova’da Mısırlı mevkidaşı Şukri ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından İdlib'teki terör tehdidinin artarak devam ettiğini ve terörist grupların buradan çıkarılması gerektiğini söyleyen Lavrov, Rusya Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İdlib ile ilgili düşüncelerinin kendilerine rehber olduğunu söyledi.

DÜNYA 05.10.2021, 12:54 06.10.2021, 14:50
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan İdlib değerlendirmesi

Başkent Moskova'da bulunan bakanlık konutunda Mısır’ın Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya-Mısır arasındaki ilişkiler ve İdlib başta olmak bölgesel konuların ele alındığını açıkladı.

Görüşmenin ardından basına konuşan Lavrov, Rusya'nın Japonya, Ermenistan, İran, Libya ve Suriye ilişkilerini ele alarak, son günlerde İdlib’de yaşananlara dair önemli açıklamalar yaptı.

Erdoğan ve Putin rehberlik ediyor”

İdlib’de bazı grupların terörle bağlantılı faaliyetlerini günden güne yoğunlaştırdığını belirten Lavrov, "İdlib'te her gün şahit olduğumuz terör tehdidi henüz bitmedi, bazı yerlerde bu tehdit daha fazla yoğunlaşıyor. Dahası Rus birliklerine de saldırıyorlar" açıklamasını yaptı.

Yakın zamanda bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İdlib’de yaşanan olaylarla ilgili bakış açışlarının bu zorlu günlerde kendilerine rehberlik olduğunu belirten Lavrov, "Bu terörist grupların acilen İdlib’ten çıkarılması lazım ve ne kadar erken yapılırsa o bölge için o kadar faydalı" şeklinde konuştu.

“Libya’daki gruplar çekilmeli”

Şukri ile Libya’daki durumu enine boyuna konuştuklarını söyleyen Lavrov, ülkede bulunan yabancı unsurların çekilmesi gerektiğini ifade ederek, "Libyalı olmayan ve burada konuşlanmış olan silahlı gruplarla ve diğer askeri birliklerin Libya’dan çekilmesi konusunu konuştuk. Duruşumuz ve tavrımız net. Bu çekilme de dengenin bozulmaması adına eş zamanlı ve kademeli gerçekleşmeli" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)