Rusya'dan açıklama: Erdoğan ve Putin görüşebilir!

Rusya, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 5 veya 6 Mart tarihleri arasında görüşebileceğini açıkladı.

DÜNYA 28.02.2020, 21:37
Rusya'dan açıklama: Erdoğan ve Putin görüşebilir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’de artan gerginliği görüşmek üzere telefon görüşmesi yaptı.

Görüşme sonrası Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamada, iki devlet başkanının 5 ya da 6 Mart tarihlerinde görüşebileceği belirtildi.

İdlib'de dün Türk askerine yapılan saldırıda 33 Türk askeri şehit edilmişti.

Fransa: "Suriye rejimi ve Rusya, saldırılara son vermeli"

Öte yandan Fransa ve İngiltere, İdlib'de "gerginliği azaltma konusunda verdiği taahhütleri" yerine getirmemesinden dolayı Esed rejimini ve Rusya'yı kınadı.

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, "Fransa'nın Suriye rejimi ve Rusya'ya, Suriye'nin kuzeybatısında saldırılara son vermesi, uluslararası insani hukuk kapsamında yükümlülüklerini yerine getirmesi ve 2018'in sonbaharında ateşkesin sağlanmasına yönelik anlaşmaya geri dönmesi gerektiği yönündeki çağrılarımı yineledim." ifadelerini kullandı.

İngiltere: "Pervasız ve acımasız"

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, "NATO müttefikimiz Türkiye'nin İdlib'de acil ve kalıcı bir ateşkesi müzakere etme çabalarını destekliyoruz. Dünkü olaylar, sadece Suriye rejiminin ve Rusya'nın İdlib'de yürüttüğü saldırının pervasız ve acımasız doğasını teyit etti." açıklamasını yaptı.

Almanya: "Türk birliklerine yönelik acımasız saldırıyı kınıyoruz"

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, "Şansölye Merkel, Türk birliklerine yönelik acımasız saldırıyı kınadı ve Suriye rejimi ile destekçilerinin saldırılara son vermesi çağrısında bulundu." dedi.

Yorumlar (0)