Rusya'dan ABD'ye suçlama!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Amerika Birleşik Devletleri'ni, "Yüzyılın Anlaşması" ismi verilen sözde barış planıyla uluslararası hukuku ihlal etmekle suçladı.

DÜNYA 17.02.2020, 15:17 17.02.2020, 15:19
Rusya'dan ABD'ye suçlama!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Amerika Birleşik Devletleri'ni (ABD) sözde Orta Doğu barış planıyla uluslararası hukuku ihlal ettiği suçlamasında bulundu.

İtalyan La Stampa gazetesine beyanatta bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması" ismini verdiği 80 sayfalık sözde barış planını değerlendirerek, "Washington yönetimi, BMGK'nin (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) kararları ve Arap Barış Girişimi dahil, kabul görmüş uluslararası kanunları ihlal etti." değerlendirmesinde bulundu.

Filistin'in Amerika'nın sunduğu teklife tepki gösterdiğini anımsatan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, planın, Filistin'in statüsüne ilişkin İsrail'in lehine çözüm içerdiğine dikkati çekerek, bu yaklaşımın, durumun iyileşmesine yardımcı olmayacağı uyarısında bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bu meselenin çözümünde, Filistin ve İsrail halkının çaba göstermesi gerektiğinin altını çizdi.

Rusya'nın Orta Doğu Dörtlüsü (Rusya, ABD, AB, BM) üyesi olduğunu anımsatan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Filistin ve İsrail'in uzlaşıya varması için yardımcı olmaya hazır olduklarını vurguladı.

Libya krizi

İtalyan La Stampa gazetesinin Libya krizi ile ilgili sorusunu da yanıtlayan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bu konuda köklü değişimlerin yaşanmadığını kaydetti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Libya'daki taraflar arasında çatışmaların devam ettiğini vurgulayarak, bu meselenin Berlin Konferansı gibi etkinliklerle artık çözülemeyeceğini savundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, uluslararası toplumun Berlin Konferansı'nın sonuçlarını Libya'daki taraflara kabul ettirmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)