Rusya'dan ABD'ye övgü: İtidalli ve profesyonel

Tahıl koridoru anlaşmasının süresinin 19 Kasım'da sona ereceğini hatırlatan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Müzakerelerde anlaşmanın uzatılmasının yanı sıra Rus Rus ürünlerinin ihraç edilmesine ilişkin kısıtlamaların kaldırılması gündeme geliyor. Konuya dair BM ile yapıcı temaslar kuruldu." dedi. Polonya'nın Przewodow köyüne düşen füze ile ilgili gelen tepkilerden de bahseden Peskov, "Polonya ve bazı ülkelere karşın ABD'nin tavrı son derece itidalli ve profesyonelceydi." diye konuştu.

DÜNYA 16.11.2022, 15:00 16.11.2022, 17:35 Hakan Öksüz
Rusya'dan ABD'ye övgü: İtidalli ve profesyonel

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın başkenti Moskova'da basın mensuplarına demeç verdi. Gündemin sıcak başlıkları hakkında değerlendirmelerde bulunan Peskov, İstanbul'da yapılan tahıl koridoru anlaşması hakkında konuştu. Anlaşmanın süresinin 19 Kasım'da sona ereceğini aktaran Peskov, "Anlaşmanın uzatılmasına ilişkin müzakereler devam ediyor." dedi.

"Rus uzmanlar yoğun çaba harcıyor"

Tahıl koridoru anlaşmasının uzatılmasıyla ilgili çalışmalarda Rus uzmanların yoğun çaba harcadığını kaydeden Kremlin Sözcüsü, "Bizim ürünlerimizin de koridor kullanılarak ihraç edilmesi gündemde. Birleşmiş Milletler ile bu konuda yapılan görüşmelerin bir hayli olumlu olduğunu söyleyebilirim. Anlaşmanın sağlanması durumunda Rus ürünlerinin ihraç edilmesine ilişkin kısıtlamalar kaldırılacak." ifadelerini kullandı.

Tahıl anlaşmasının sorunsuz şekilde uygulandığını belirten Peskov, "19 Kasım'da sona erecek anlaşmanın uzatılmasına dair yapılan müzakereler, sadece bu konuyu kapsamıyor. Rus ürünlerine uygulanan kısıtlamanın kaldırılması da masada. Bunun gerçekleşmesini bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"ABD'nin tepkisi itidalliydi, olumlu karşılıyoruz"

Kremlin Sözcüsü Peskov, dün gece saatlerinde Polonya'nın Przewodow köyüne düşen ve 2 kişinin ölümüne yol açan füzeyle ilgili soruyu da cevapladı. Haberin gelmesiyle birlikte ilk saatlerde Rusya aleyhinde yorumların yapıldığını kaydeden Peskov, "Elde gerçek bir veri olmadan Rusya'yı karaladılar. Hatta bu açıklamalara bazı ülkelerin temsilcileri de katıldı. Ortada net bir bilgi olmadan saldırıya geçtiler. Buna karşın ABD'nin tavrı son derece itidalli ve ölçülüydü. ABD'den gelen açıklamalar profesyonelceydi." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)