Rus milyarderin şüphe uyandıran ölümü!

Rus milyarder Dmitry Obretetsky, Surrey bölgesinde köpeğini gezdirirken araba çarpması neticesinde yaşamını yitirdi. Fakat İngiliz ve Rus medyası, ünlü milyarderin ölümünün kaza olmadığını düşünüyor.

DÜNYA 05.12.2019, 16:05 05.12.2019, 16:06
Rus milyarderin şüphe uyandıran ölümü!

İngiltere'nin Surrey bölgesinde yaşayan Rus milyarder Dmitry Obretetsky, köpeğini gezdirirken araba çarpması nedeniyle yaşamını yitirdi. 

Rus milyarder, kazanın ardından komaya girdi ve 5 gün sonra da yaşamını yitirdi. 

Surrey yetkilileri, olayın ardından 40'lı yaşlarında bir kişinin kaza sonucu hayatını kaybettiğini fakat kimliğinin henüz doğrulanamayacağını ifade etmişti. Polis ekipleri, olaya karışan taraflardan herhangi birinin gözaltına alınmadığını bildirmişti. 

Kasıtlı olarak öldürüldüğünü iddia ettiler

Bu durum kuşkuların artmasına sebep olurken, Rus basını ve milyarderin dostları Obretetsky'nin kasıtlı olarak öldürüldüğünü ileri sürdü. 

Olaya ilişkin incelemenin devam ettiği kaydedildi.

Kuşku yaratan ilk ölüm değil

Rus milyarder Dmitry Obretetsky'nin ölümünün, kuşku yaratan ilk ölüm olmadığı biliniyor. Yine İngiltere'de geçtiğimiz mart ayında Nikolai Glushkov isimli iş insanı da evinde ölü bulunmuştu.

Almanya'nın Berlin kentindeki Tiergarten Parkı'nda geçtiğimiz ağustos ayında bir adam, yakın mesafeden iki defa vurulmuş halde bulunmuştu. Alman polisinin yaptığı incelemelerin ardından şahsın, Zelimkhan Khangoshvili adlı Gürcü vatandaşı olduğu ifade edilmişti. Alman istihbaratı, olaya ilişkin Rusya'nın bağlantısından kuşkulanmış, Kremlin ise iddiaları sert bir dille reddetmişti. 
 

Yorumlar (0)