Rus bakandan eylül raporu: Ölen Ukraynalı asker sayısını açıkladı

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna'da süren savaşta eylül ayında en az 17 bin Ukraynalı askerin öldüğünü kaydetti. "Kiev rejimi, eğitimsiz askerlerini ölüme yolluyor." diyen Şoygu, eylülde en az 2 bin 700 askeri teçhizat ve silahın yok edildiğini vurguladı.

DÜNYA 26.09.2023, 16:18 27.09.2023, 12:49 Hakan Öksüz
Rus bakandan eylül raporu: Ölen Ukraynalı asker sayısını açıkladı

Başkent Moskova'da Bakanlık yetkilileriyle toplantı yapan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna'daki savaşın gidişatı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda Rusya Karadeniz Donanması Komutanı Viktor Sokolov'un da yer alması dikkat çekiciydi. Zira Ukrayna ordusu, Sivastopol'e yönelik 22 Eylül'de yapılan saldırıda Sokolov'un öldüğünü ileri sürmüştü.

"Eylül ayında en az 17 bin Ukraynalı asker öldü"

Ukrayna'ya diz çöktürmek için Rus ordusunun aktif şekilde sahada görev yaptığını belirten Şoygu, "Petropavlovka ile Sinkovka çevresinde kontrol ettiğimiz bölge genişliyor. Çatışma hattı boyunca Ukrayna ciddi kayıplar verdi. Sadece eylül ayında en az 17 bin Ukraynalı asker öldü. Öte yandan en az 2 bin 700 askeri teçhizat ve silah yok edildi. Bunların arasında 77 adet Amerikan M777 topçu sistemi, 2 Alman Leopard tankı ile Fransa, ABD ve Polonya'dan yollanan silahlar da var." dedi.

"Kiev rejimi, eğitimsiz askerlerini ölüme yolluyor"

Ukrayna ordusunun, ABD ile Batılı müttefikleri tarafından silahlandırıldığını vurgulayan Sergey Şoygu, "Kiev rejimi, eğitimsiz askerlerini ölüme yolluyor. Batılı devletlerin bize karşı olan düşmanca tutumu, Ukraynalı askerlerin ölmesine neden oluyor. Sahadan elde ettiğimiz deneyimlerin ışığında Rus ordusunu daha modern hale getiriyoruz. 2025'e kadar amaçlanan hedeflere ulaşacağız. 2023 başından beri cephedeki sözleşmeli asker sayımızda 30 bin, subay sayımızda ise 11 binlik artış var." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)