Ruhani'ye şok! Kardeşi cezaevinde

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin bir dönem danışmanlığını yapan ve yolsuzluk suçlamasıyla yargılandığı mahkeme tarafından 5 yıl hapis cezasına mahkum edilen kardeşi Hüseyin Feridun, cezasının infazı için cezaevine konuldu. 

DÜNYA 25.10.2019, 11:04
Ruhani'ye şok! Kardeşi cezaevinde

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim'de yer alan haberde, yolsuzluk suçlamasıyla yargılandığı davada 5 yıl hapis cezasına mahkum edilen Hüseyin Feridun'un cezasını çekmek üzere başkent Tahran'daki Evin Cezaevine gönderildiği bildirildi. 

İran Yargı Erki tarafından geçen mayıs ayında yapılan açıklamada, Feridun'un "yolsuzluk" suçundan 7 yıl hapis cezasına çarptırıldığı kaydedilmişti. Açıklamada, Feridun'un karara itiraz ederek temyize götürdüğü ifade edilmişti. 

Rüşvet aldığı gerekçesiyle cezalandırıldı

Son olarak Yargı Erki Sözcüsü Gulam Hüseyin İsmaili, 1 Ekim günü yaptığı açıklamada, temyiz mahkemesinin Feridun'a verilen 7 yıl hapis cezasını 5 yıla düşürerek onadığını belirtmişti. 

İsmaili, Feridun'un rüşvet aldığı gerekçesiyle mahkum edildiğini belirtmişti.

Eski diplomat Hüseyin Feridun, İran'ın Kuala Lumpur Büyükelçisi olarak 1989-1997 yıllarında görev yapmıştı. Feridun, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye muhalif kesimler tarafından "yolsuzluk, rüşvet ve haksız şekilde bir bankaya genel müdür atanmasına müdahil olmak" ile suçlanmıştı. Suçlamalar, özellikle 2017 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Ruhani'nin rakipleri tarafından ortaya konulmuştu.

Feridun, 2017 yılının temmuz ayında da bir yolsuzluk soruşturması çerçevesinde tutuklanmış fakat kısa süre sonra kefaletle serbest bırakılmıştı.

Suçlamaların siyasi olduğu savunuluyor

Ruhani'ye yakın kesimler, Feridun'a yönelik suçlamaların "siyasi" olduğunu iler, sürüyor.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 1979 yılındaki İran İslam Devrimi'nden önce "Feridun" olan soyadını din adamı anlamına gelen "Ruhani" olarak değiştirmişti.

Yorumlar (0)