Ruhani ve Putin'den nükleer görüşme!

İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Putin Erivan'da buluştu. İki lider, nükleer anlaşmanın yanı sıra bölgesel ve küresel konuları masaya yatırdı.

DÜNYA 01.10.2019, 21:12 01.10.2019, 23:09
Ruhani ve Putin'den nükleer görüşme!

Hasan Ruhani ile Vladimir Putin, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da bir araya geldi. 

İran Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) Yüksek Konseyi toplantısına katılmak üzere Erivan'da bulunan Ruhani, Putin ile nükleer anlaşma ile ikili, bölgesel ve küresel konuları masaya yatırdı.

Nükleer anlaşmanın uluslararası sorunların çözümü için başarılı bir model olduğunu savunan Ruhani, söz konusu anlaşmanın sonuç vermesi için tüm tarafların karşılıklı olarak taahhütlerini yerine getirmeleri gerektiğini belirtti.

Anlaşmaya taraf ülkelerden uygulamaya dönük adım atmalarını isteyen Ruhani, Moskova'nın bu noktada oynadığı rolün önemli olduğunu ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Putin de nükleer anlaşmaya desteğini yineleyerek, Moskova'nın tüm imzacı ülkelerin taahhütlerini uygulaması için çaba göstereceğini kaydetti.

Putin ayrıca, İran'ın AEB ile resmi olarak iş birliğine başlamasını olumlu karşıladıklarını ve bu gelişmenin bölgesel iş birliğine daha geniş bir zemin hazırlayacağını belirtti. 

Yorumlar (0)