Ruhani, Trump ile görüşmek istemedi mi?

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin, ABD Başkanı Trump ile yapılacak telefon görüşmesini reddettiği iddia edildi.

DÜNYA 01.10.2019, 23:10 02.10.2019, 00:11
Ruhani, Trump ile görüşmek istemedi mi?

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin, Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurul toplantıları sırasında, ABD Başkanı Donald Trump ile olası bir telefon görüşmesini reddettiği iddia edildi.

New York Times'ta yer alan haberde, Trump ile Ruhani arasında Fransa'nın aracılığıyla son anda gündeme gelen olası bir telefon diplomasisinin, Ruhani'nin reddetmesiyle sonuçsuz kaldığı kaydedildi.

Haberde, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Ruhani'nin kaldığı BM'nin karşısındaki Millennium Hilton New York One Hotel'i ziyaret ederek Trump ile telefon görüşmesi teklifini İran heyetine ilettiği aktarıldı.

Telefon görüşmesi için özel oda ayarlanmış

Macron'un görüşme teklifinin, yardımcıları aracılığıyla Ruhani'ye ulaştırıldığı aktarılan haberde, ayrıca güvenli bir odanın da hızlıca Ruhani-Trump telefon görüşmesi için ayarlandığı ifade edildi.

Haberde, Trump'un telefon hattının diğer ucunda beklediği belirtilirken, Ruhani'nin odasından dışarı dahi çıkmadığı belirtildi.

Ayrıca haberde, Ruhani'nin, iki lider arasındaki olası bir telefon görüşmesinin ardından İran iç siyasetinde kendisine yönelik tepkilerden çekindiği aktarıldı.

Yorumlar (0)