Galatasaray, PSG'ye direnemedi!

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda evinde PSG'yi konuk etti. Temsilcimiz, güçlü rakibine 1-0 yenildi.

SPOR 01.10.2019, 23:45 02.10.2019, 01:10
Galatasaray, PSG'ye direnemedi!

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ikinci maçında Galatasaray, evinde Fransız ekibi Paris Saint-Germain'i ağırladı.

Karşılaşmanın başlamasıyla birlikte PSG, hızlı ataklarla Galatasaray kalesine yüklenmeye başladı. Henüz 7'inci dakikada Muslera'ya faul yapan Icardi sarı kart gördü.

Muslera, 10. dakikada Di Maria'nın şutunu parmaklarının ucuyla kornere çeldi. 

İlk yarının son dakikalarına doğru Galatasaray'ın ortaya koyduğu oyun, taraftarlardan alkış aldı. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

Dakikalar 52'yi gösterirken konuk ekip PSG'nin oyuncusu Icardi, defans arkasına sarktı ve topu boş kaleye gönderdi: 0-1.

Galatasaray, bu dakikadan sonra kendi yarı sahasında büyük boşluklar verse de gol yemedi. Karşılaşma PSG'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Galatasaray 1 puanda kaldı

Bu sonuçla PSG, gruptaki puanını 6'ya yükseltirken, Galatasaray 1 puanda kaldı. Grubun diğer maçında Real Madrid, sahasında Club Brugge ile 1-1 berabere kaldı.

Gruptaki puan durumu

Fatih Terim'in açıklamaları

Maç sonu açıklamalar yapan Fatih Terim, şunları söyledi:

"Belki bugün kaybettik ama önümüzdeki günleri kazanmış olabiliriz. Dün zaten küçük küçük mesajlar vermiştim. Ancak bugün sonucun dışında, oyuncularımı tebrik ediyorum. Keşke kaybetmeseydik ama bu oyun, bu istek, bu seviyede bu kadar mücadele beni memnun etti. Tabii evimizdeki bu avantajı artık kullanmalıyız. Bu takımlarda gördüğünüz gibi PSG ve Real Madrid gibi. Ama bunların özgüveni bize ligde ve diğer Şampiyonlar Ligi maçlarında yansıyacaktır. Topu yere indirip, hareketli oynamaya başladığımızda daha iyi oynadık." 

"Bugüne kadar oynadığımız en iyi oyun"

"Golü bulabilirdik. Golü de yiyebilirdik, adaletten şaşmayalım ama. Takım bütünlüğünü de doğru sağladık. Sonuçta çok büyük oyuncular ve büyük takımla oynuyorsunuz, inanın bana hiç kolay değil. Bu kadar mücadele etmek ve istemek, bunun için gereğini yapmak kolay değil. Ben, bunun iyi günlerin habercisi olduğunu düşünüyorum. Son çeyreği saymazsak bugüne kadar oynadığımız en iyi oyun diyebilirim. PSG'ye karşı verilen mücadelenin takdir edilmesi gerektiği inancındayım. Filmin bundan sonraki bölümünde neler olabileceğini az çok gösterdiğimizi düşünüyorum."

Yorumlar (0)