Putin: Koronavirüse rağmen Türkiye ile iş birliğimizi koruyoruz!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, koronavirüs sürecine rağmen birçok alanda Türkiye ile iş birliğinin korunduğunu ifade etti. 

DÜNYA 30.12.2020, 13:40 31.12.2020, 17:08
Putin: Koronavirüse rağmen Türkiye ile iş birliğimizi koruyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yılbaşı dolayısıyla mesaj yollayan Rus lider Vladimir Putin, "Türkiye ile iş birliği" mesajı verdi. 

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin önemli alanlarda gelişme gösterdiğini ve bu durumdan memnun olduğunu belirtti. 

"Türkiye ile iş birliği üst seviyede"

Koronavirüs nedeniyle sıkıntılı bir süreçten geçildiğini hatırlatan Putin, zorlu koşullara rağmen Türkiye ile siyasi anlamda diyaloğun devam ettirildiğini aktardı.

Putin, enerji alanında Türkiye ile yürütülen ortak projelerin sistemli bir şekilde uygulandığını kaydederek, ekonomik ve askeri alanlar dâhil birçok alanda Türkiye ile iş birliğinin üst seviyede muhafaza edildiğini belirtti. 

"Avrasya'daki istikrara güç kazandıracağız"

Gelecek sene Türkiye ve Rusya'nın Avrasya'da sağlanan istikrara ve güvenliğe güç kazandırmak için gerekli konularda iş birliği içerisinde olmayı sürdüreceğinden emin olduğuna dikkat çekerek, Türkiye halkı ve Rusya halkının menfaatlerinin tümüyle karşılanacağından şüphe etmediğini ifade etti.

Yorumlar (0)