Putin'den Hafter'e cansuyu!

Rus uçakları, UMH'ye karşı hezimet yaşayan ve yolun sonuna gelen Hafter'e "Suriyeli savaşçı" ve "silah" getirdi.

DÜNYA 26.06.2020, 15:28
Putin'den Hafter'e cansuyu!

Rus uçakları, Libya ordusunun tespitine göre Sirte'deki El-Gırdabiyye Üssü'ne en az 11 iniş yaparak asker ve silah getirdi. Uçaklarda Suriyeli paralı askerlerin olduğunu ve beraberinde Pantsir hava savunma sistemleri taşıdığını belirleyen Libya ordusu, uçaklardan bazılarının Rus Antonov ve bazılarının da İlyuşin kargo uçakları olduğunu bildirdi.

Libya ordusuna bağlı Sirte ve Cufra Ortak Operasyon Dairesi Sözcüsü General Abdulhadi Dırah, Sirte'deki El-Gırdabiyye Askeri Hava Üssü'ne Rus Antonov ve İlyuşin kargo uçaklarının en az 11 kez teker koyduğunu belirtti.

Sirte ve Cufra Ortak Operasyon Dairesi Sözcüsü General Abdulhadi Dırah, Rus Antonov ve İlyuşin kargo uçaklarıyla Suriyeli paralı savaşçı ve Rus yapımı 6 Pantsir hava savunma sisteminin yanı sıra silah ve mühimmatların taşındığını açıkladı.

Libya'nın uluslararası tanınırlığı bulunan tek meşru yönetimi Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı Libya ordusu, Sirte, Cufra Askeri Hava Üssü ve çevresindeki bölgeleri Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci general Halife Hafter'e bağlı milislerden kurtarmak için 6 Haziran'da "Zafer Yolları" ismini verdikleri yeni bir operasyon başlattıklarını ilan etmişti.

Yorumlar (0)