Polisten binlerce sterlinlik 'vegan yemek' harcaması!

İngiltere'de kurulan çevre hareketi "Extinction Rebellion"un (Yokoluş İsyanı) gözaltına alınan üyeleri için polis, 2018 yılında binlerce sterlinlik "vegan yemek harcaması" yaptı.

DÜNYA 25.12.2019, 15:40
Polisten binlerce sterlinlik 'vegan yemek' harcaması!

Metropolitan Polisi, gözaltına alınan Yokoluş İsyanı üyelerinin vegan yemekleri için 14 bin sterlin (yaklaşık 107 bin TL) harcadıklarını duyurdu.

Vegan aktivistlerin verilen yemeklerden şikâyetçi olması üzerine polisin sipariş vermek zorunda olduğu kaydedildi.

Yokoluş İsyanı’nın 10 günlük eyleminin yapıldığı 30 Eylül ve 17 Ekim tarihleri arası "en fazla harcamanın" gerçekleştirildiği dönem olarak kayıtlara geçti.

Toplamda 1832 gibi rekor sayıda aktivistin gözaltına alındığı bu tarihlerde vegan menüler için 4651 sterlin (yaklaşık 36 bin TL) harcama yapıldı. Gözaltına alınan protestocuların en az 150’sine "kamu malına zarar vermek, trafiği engellemek" gibi suçlamalar yöneltildiği aktarıldı. 

İkinci büyük harcama kalemi vegan yemek

Protestocuların kendilerini trenlere yapıştırdığı nisan ayı eylemlerinde gözaltına alınan 1100 kişi içinse 3228 sterlin vegan yemek harcaması yapıldı. Bunun, "ikinci büyük harcama kalemi" olduğu belirtildi.

28 Ocak-9 Şubat arası dönemde ise en düşük harcama kaydedildi, bu tarihler arasında 215 sterlinlik vegan yemek siparişi verildi.

İngiltere'den dünyaya yayıldı

Birçok sivil itaatsizlik eylemi düzenleyen "Yokoluş İsyanı", daha önce Thames Nehri üzerinden geçen köprülere set kurmuş, Oxford Circus meydanına, üzerinde "Gerçekleri anlatın" yazan pembe bir tekne koymuşlardı.

Yorumlar (0)