PKK'nın eve döşediği mayın patladı: 3 yaralı

Tel Abyad'da bölücü terör örgütü YPG/PKK'nın eve döşediği mayın patladı. Patlamada 3 sivil yaralandı.

DÜNYA 20.10.2019, 14:34
PKK'nın eve döşediği mayın patladı: 3 yaralı

Suriye'de Barış Pınarı Harekâtı ile terörden arındırılan, Akçakale'nin karşısındaki Tel Abyad ilçesinde bölücü terör örgüt YPG/PKK tarafından bir eve tuzaklanan mayının patlaması sonucu biri çocuk üç sivil yaralandı.

Tel Abyad ilçesindeki evine geri dönmek isteyen Ebu Ahmet, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, evinin avlusunda terör örgütü tarafından tuzaklanan mayının patlaması sonucu biri çocuk üç sivilin yaralandığını anlattı.

Bölücü terör örgütü YPG/PKK mensubu teröristlerin bölgeden kaçarken sivillerin evlerini mayınladığını belirten Ebu Ahmet, "Örgüt şehirden çıkarken evlerimizi, dükkanlarımızı ve yolları mayınladı. Evlerimizi bile mayınladılar. Mayınlamadıkları yer kalmadı." diye konuştu.

Patlamada kardeşi ve yeğeninin yaralandığını ifade eden Ebu Ahmet, terör örgütünün aileleri yerlerinden edip her yeri mayınladığını, bu sebeple insanların evlerine dönmeye korktuğunu kaydetti.

Yaralılar, SMO'ya (Suriye Millî Ordusu) bağlı sağlık ekiplerinin yardımıyla tedavi için en yakın hastaneye götürüldü. 

Bölücü terör örgütü, cami ve kiliseleri karargâh olarak kullandığı ilçeden kaçarken Tel Abyad hastanesini de talan edip bazı bölümlerini yakarak kullanılmaz hâle getirmişti.

Tel Abyad'da durum

Suriye'nin Rakka ilçesine bağlı, nüfusunun büyük bölümü Arap olan ilçe, 2014 yılının Haziran ayında terör örgütü DEAŞ tarafından işgal edilmişti.

DEAŞ tehdidini fırsata çevirmek isteyen bölücü terör örgütü YPG/PKK'nın hedef seçtiği Tel Abyad, Amerika'nın verdiği yoğun destekle bir yıl sonra bölücü terör örgütü YPG/PKK'nın işgali altına girmişti.

PKK/YPG'li teröristler, ilçedeki Arap ve batı kısmında yaşayan Türkmenleri, "bölgeyi terk etmeleri, aksi takdirde koalisyon uçaklarının hava saldırısı düzenleyeceği" tehdidiyle tehcire zorlamıştı.

Yorumlar (0)