Paris’teki idrar kokusuna organik çözüm!

Dünyaca ünlü kentlerden biri olan Paris’te hakim olan idrar kokusuna organik bir çözüm getirildi. En fazla turist alan kentin çeşitli yerlerine pisuvarlar yerleştirilecek. Bu depolu tuvaletlerden elde edilen idrar da buğday tarlalarında verimi arttırmak için kullanılacak.

DÜNYA 23.08.2020, 17:33 23.08.2020, 17:57 Hanife
Paris’teki idrar kokusuna organik çözüm!

Fransa’nın başkenti Paris’te yaşanan pis tuvalet kokusu krizine organik bir çözüm sunuldu.

Kentin sokak ve caddelerini saran idrar kokusunu gidermeyi amaçlayan organik pisuvarlar projesi sokaklarda yerini aldı. 



Çiftçilerin yüzünü de güldürecek olması sebebiyle “ekolojik jest” olarak kabul gören projede, Pisuvarlardan elde edilen idrar, buğday tarlalarında verimi arttırmak için kullanılacak. 



Fransa’da daha önce Ecosec firması tarafından, Bisiklet Turunda yarışçıların geçtiği bölgelere “doğal pisuvar” adı verilen depolu tuvaletleri yerleştirmiş ve topladığı idrarı buğday üreticilerine gübre niyetine satmıştı.

Şimdi yine aynı firma, pisuvarlarını kent merkezlerindeki cadde ve sokaklara kurup, idrar kokusu yaşanan şehirlere yayılmayı planlıyor.  Çevre sorunlarıyla ilgilenen dernek ve kurumlardan büyük destek alan proje, mahalle sakinleri tarafından da memnuniyetle karşılandı.



Diğer yandan Paris Büyükşehir Belediyesinin de, depolu pisuvarlar için çok sayıda sipariş verdiği öğrenildi.

Ecosec firması, idrarın bitki örtüsüne ve toprağa faydalığı olduğunu ancak şehirlerde kirliliğe sebep olduğunu belirterek,  Şehirleri pis kokulardan kurtarmak ve buğday tarlalarına doğal gübre sağlamak için böyle bir proje gerçekleştirdik” açıklaması yaptı.



Cadde ve sokaklarda yerini alan pisuvarların arkasında bulunan idrar depolama yeri dolmaya başladığında elektronik sistem merkeze sinyal gönderiyor. İdrar depoları bir merkezde toplandıktan sonra anlaşma yapılan çiftçilere ulaştırılıyor.
 

Yorumlar (1)
Nizami 4 yıl önce
Medeniyete bakın. nelerle uğraşıyorlar. Barbar sömürgeci katil topluluk