Ön rapor yayınlandı: ‘Şüpheli bir durumla karşılaşılmadı’

İran Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin bulunduğu helikopterin kaza yapmasıyla ilgili yayımladığı ön raporda, helikopterin parçalarında harici müdahale izine rastlanmadığı, ancak düşüş sonrasında yangın çıktığı ifade edildi.

DÜNYA 24.05.2024, 02:00 Buse Önder
Ön rapor yayınlandı: ‘Şüpheli bir durumla karşılaşılmadı’

İran Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın da içinde bulunduğu helikopterin kaza yapmasının ardından başlattığı ön inceleme sonuçlarını yayımladı.

IRNA'nın bildirdiğine göre, Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında, kaza ile ilgili teknik ve genel bilgilerin toplandığı ve değerlendirildiği belirtildi. Ancak rapora göre, tam sonuçların elde edilmesi için daha fazla zaman gerektiği vurgulandı.

Harici bir müdahaleye rastlanmadı

Ön inceleme raporuna göre, helikopterin belirlenen rotada ilerlediği ancak uçuş rotasını değiştirmediği, kazadan kısa bir süre önce pilotun diğer helikopter pilotlarıyla iletişim kurduğu bilgisi yer aldı.

Raporda, kazaya ilişkin helikopterin parçalarında harici bir müdahale izine rastlanmadığı, ancak düşüş sonrasında helikopterde yangın çıktığı ifade edildi.

Bölgeye sabaha karşı ulaşıldı

Arama kurtarma çalışmalarının zorluğuna da değinilen raporda, bölgenin engebeli ve havanın soğuk ve sisli olmasının müdahaleyi güçleştirdiği belirtildi. Kazanın meydana geldiği bölgeye sabaha doğru ulaşılabildiği bilgisi paylaşıldı.

Kontrol kulesiyle yapılan görüşmelerde herhangi şüpheli durumla karşılaşılmadığı belirtilen raporda, kesin sonuçların tamamlanan incelemenin ardından paylaşılacağı bilgisi verildi.

Kazadan kurtulan olmamıştı

Cumhurbaşkanı Reisi'nin, İran-Azerbaycan sınırında bir baraj açılışı törenine katıldıktan sonra helikopter kazası geçirdiği ve kazadan kurtulan olmadığı belirtilmişti.

Yorumlar (0)