İranlı yetkili kaza anını anlattı: O gün neler yaşandı?

İran'ı sarsan helikopter kazasında, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin bulunduğu helikopter düştü, ancak Azerbaycan sınırından dönen heyeti taşıyan iki helikopter ise daha havadaydı. Bu helikopterlerden birinde, Cumhurbaşkanlığı ofisi özel kalem müdürü Gholam Hossein İsmaili bulunuyordu. İsmaili, olay anlarını İran televizyonuna anlattı. İsmaili, "Kaza günü hava açıktı, ancak İranlı yetkililere göre Reisi'nin helikopteri bulutlu bir bölgeden çıkamadı" dedi. İsmaili ayrıca, kaza sonrası yaralı haldeyken telefonla iletişim kurdukları Tebriz İmamıyla son konuşmasını da detaylarıyla anlattı.

DÜNYA 22.05.2024, 11:07 22.05.2024, 11:36 Melina Ay
İranlı yetkili kaza anını anlattı: O gün neler yaşandı?

İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi özel kalem müdürü İsmaili, Azerbaycan sınırından dönen heyetin bulunduğu üç helikopterden birinde bulunuyordu ve yaşananları İran televizyonuna anlattı. Ülkenin kuzey sınırından Tebriz'e dönüş sırasında hava açıktı, ancak uçuştan yaklaşık 45 dakika sonra bir vadinin üzeri bulutlarla kaplandı. İsmaili, helikopterlerin bulutların üzerine çıkmak üzere harekete geçtiğini belirterek, iki helikopterin yeniden görüş alanına çıktığını ifade etti.

İletişim bir buçuk dakika sonra kesildi

İkisinin arasında seyreden ve Reisi'nin bulunduğu helikopterle iletişimin bir buçuk dakika sonra kesildiğini anlatan İsmaili, diğer helikopterlerin bir süre bölgede arama yaptığını ancak herhangi bir işaret bulamadıklarını dile getirdi. Reisi'nin helikopterini bulamayınca bölgeye iniş yaptıklarını belirten İsmaili, “Kaybolan helikopterin pilotu da yanıt vermiyordu. Bir süre sonra telefonu Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim açtı” şeklinde konuştu.

İsmaili'nin aktardığına göre, Haşim'in sesi net değildi. "İyi değilim, yaralıyım" diyen Haşim, etrafında kimseyi göremediğini, sadece ağaçlar olduğunu belirtti. İsmaili, olayın devamındaki yaklaşık 3 saat boyunca defalarca Ayetullah Ali Haşim'le iletişim kurduğunu, ancak bir süre sonra yanıt alamadığını aktardı.

Cumhurbaşkanı Reisi ile birlikte 8 kişinin hayatını kaybettiği helikopterin enkazına, ulaşmak 15 saat sürmüştü.

Yorumlar (0)