Fatih Terim'den Seçil Erzan davasına dair ilk açıklama! Her şeyi anlatacak

Fatih Terim, tutuklu sanık Seçil Erzan'ın yargılandığı dava hakkındaki ilk açıklamasını avukatları aracılığı ile yaptı. Maddi ve manevi tazminat davası açan Terim'in, "zamanı gelince" her şeyi anlatacağı kaydedildi.

GÜNDEM 22.05.2024, 11:07 Hakan Öksüz
Fatih Terim'den Seçil Erzan davasına dair ilk açıklama! Her şeyi anlatacak

Seçil Erzan'ın başrolünde olduğu "yüksek karlı gizli fon" davasının yargılaması sürüyor. 2'si tutuklu 7 sanığın yargılandığı davanın mağdurları arasında Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera ve Selçuk İnan gibi futbol dünyasından ünlü isimler var.

"Gerekli açıklama, zamanı gelince yapılacak"

Kamuoyunu uzun süredir meşgul eden dava ile ilgili teknik direktör Fatih Terim'den şimdiye kadar herhangi bir açıklama gelmemişti. İlk defa davaya ilişkin bir adım atan Terim, avukatları aracılığı ile açıklamada bulundu. Konunun geneli ile ilgili Fatih Terim'in daha sonra açıklama yapacağı, adli süreç nedeniyle bu açıklamanın bekletildiği aktarıldı.

Denizbank A.Ş. aleyhine tazminat davası açtı

Açıklamada, İstanbul Tüketici Mahkemeleri nezdinde Denizbank A.Ş. aleyhine maddi ve manevi tazminat davasının açıldığı belirtildi. 2 Haziran 2023'te müşteki sıfatıyyla beyanını veren Fatih Terim'in, maddi zarara uğramasından dolayı suç duyurusunda bulunduğu kaydedildi.

"Müvekkilimize verdikleri mevduat bilgileri gerçeği yansıtmıyor"

Dönemin başka şube müdürü olan ve davada tutuklu olarak yargılanan Seçil Erzan'ın adı, açıklamada geçirilmedi. "Bankanın ilgili dönemdeki şube müdür olan şahıs (Seçil Erzan) ile diğer banka çalışanları tarafından verilen mevduat bilgileri gerçeği yansıtmıyor. Nisan 2023 tarihinde bunun ortaya çıkması üzerine müvekkilimiz şikayetçi olmuştur." ifadelerine yer verildi.

"Hocaya 'eksideyiz' dedim, 1 milyon dolar yolladı"

Önceki ay dördüncü defa mahkemeye çıkan Seçil Erzan, duruşmada Fatih Terim ile ilgili, "Hoca özel bankacılıkta zarar etmişti eskiden ve bankayı değiştirmeye çalışıyordu. Elden 300 bin doları verdi bana, 'Bu parayı değerlendir, sen yaparsın' dedi. Ardından da 1 milyon dolar verdi. Ocak 2022 ile Nisan 2023 arasında yatırılan bütün tutarları Fatih Terim'e ben verdim. Aralık ayı itibarıyla Muslera ile ilgili başlayan sürecin ardından her şey birbirine girdi. Arabam durduruluyor, bagajdan paralar alınıyordu. Hocaya 'eksideyiz, para getirmeniz lazım' dedim. O da 1 milyon dolar yolladı. Yani ekside olduğunu biliyordu." açıklamasını yaptı.

"Hoca için fon kuracaktım ama olmadı"

Herhangi birine fon vaadinde bulunmadığını, insanların birbirleri ile konuşması nedeniyle fon olayının ortaya çıktığını kaydeden Erzan, "Ben buna asla 'Fatih Terim fonu' demedim. Bunu onlar çıkardı. Zor dönemimde birkaç kişiye söyledim. 'Fatih Terim fonzedeleri' adlı gruplar kurulmuş. Hoca için fon kuracaktım ama olmadı." dedi.

Yorumlar (0)