İYİ Parti liderinden Reisi yorumu: "Suikast iddiası normal"

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin ölümünün ardından suikast iddialarının gündeme gelmesinin, bölge dinamikleri düşünüldüğünde normal olduğunu söyledi. Kobani davasında verilen cezaları da yorumlayan Dervişoğlu, "Dolmabahçe'de pazarlığa oturanları unutmayacağız." diyerek dönemin siyasetçilerini suçladı.

SİYASET 22.05.2024, 12:13 Hakan Öksüz
İYİ Parti liderinden Reisi yorumu: "Suikast iddiası normal"

Partisinin grup toplantısında kürsüye çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Sözlerine helikopter kazasında ölen İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile beraberindeki heyet için başsağlığı dileyerek başlayan Dervişoğlu, "Bu durum bir Avrupa ülkesinde meydana gelseydi spekülasyon yapılmazdı ancak yaşadığımız coğrafya çeşitli senaryoların konuşulmasını gerekli kılıyor." dedi.

"Suikast ihtimalinin konuşulması normaldir"

İYİ Parti lideri, "Emperyalist güçler bu bölgede çeşitli oyunlar sahneye koymak istiyor. Bu oyunların çeşitliliği, bölgedeki diğer devletlerin stratejilerinin ve suikast olasılığının konuşulmasına yol açıyor. Emperyal devletlerin, İran'ın iç meseleleri ile ilgili dengeler açısından yaptıkları planların ve komplo teorilerinin konuşulması bu ortamda normaldir." ifadelerini kullandı.

"Bölgenin tek sigortası Türkiye"

Yaşanan son olayların ışığında, bölgenin satranç tahtasına dönüştürüldüğünün gözler önüne serildiğini kaydeden Müsavat Dervişoğlu, "Bölgenin tek sigortasının Büyük Türkiye Cumhuriyeti olduğu görülüyor." dedi.

Kobani davası yorumu: "Dolmabahçe'de pazarlığa oturanları unutmayacağız"

6-8 Ekim olaylarında yaşananlara ilişkin yürütülen Kobani davasında kararların açıklandığını hatırlatan Dervişoğlu, "Dava, olaylardan 7 sene sonra açıldı. Gecikmenin nedenini detaylarda bulabilirsiniz. Açılım sürecine taraf olanlar, bunun hatırlatılmasını sevmez. Ben yine de hatırlatacağım. O ağalar, 6-8 Ekim olaylarından 4 ay sonra Dolmabahçe’de buluştular. 28 Şubat 2015 tarihindeki o buluşmada barış bildirisi okudular. İktidar ile sanıklar önce uzlaştı, ardından bozuştu. Dolmabahçe'de pazarlığa oturanları unutmayacağız. Mahkemenin gerekçeli kararını dört gözle bekliyoruz." değerlendirmelerinde bulundu.

Yorumlar (0)