Reisi'nin cenaze töreninde 2. gün: Tahran'da on binlerce kişi sokakta

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile beraberindeki 7 kişinin öldüğü uçak kazası, ran'ı yasa boğdu. 3 gün sürecek cenaze töreni dün Tebriz'de başlamıştı. Törenin ikinci gününde naaşlar, Tahran'a getirildi. Hakan Fidan ve Cevdet Yılmaz, Türkiye'yi temsilen törene katıldı.

DÜNYA 22.05.2024, 16:54 Hakan Öksüz
Reisi'nin cenaze töreninde 2. gün: Tahran'da on binlerce kişi sokakta

Azerbaycan ziyareti dönüşü pazar günü meydana gelen helikopter kazasında İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bazı yetkililer hayatını kaybetti. Dünyayı şoke eden kazanın ayrıntıları yavaş yavaş netleşirken İran'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 28 Haziran'da yapılacağı kaydedildi.

Korkunç kazada hayatını kaybedenlerin isimleri

Cumhurbaşkanı Reisi ile Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın yanı sıra Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim, Doğu Azerbaycan Valisi Malik Rahmeti, Reisi’nin koruması Seyit Mehdi Musevi, pilotlar Muhsin Deryanuş ile Tahir Mustafavi ve teknik personel Behruz Gadimi korkunç kazada yaşamını yitirdi.

Cenaze töreninin ilk günü dün yapıldı

Helikopter kazasında ölen Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile beraberindeki heyet için düzenlenen cenaze törenlerinin 3 gün süreceği bildirildi. Cenaze töreninin ilk günü dün Tebriz'de yapıldı. Milyonları sokağa döken cenaze töreni, İran'da gündemin ilk sırasına oturdu.

Cenaze töreninin son günü yarın Mehşed'de

Bugün başkent Tahran'da başlayan cenaze töreni, tarın Meşhed kentinde sona erecek. Reisi'nin cenazesi, Meşhed'de yapılacak tören sonrası toprağa verilecek.

Bugünkü cenaze töreni Tahran'da 

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin naaşı, cenaze törenlerinin ikinci durağı olan başkent Tahran'a getirildi. Cumhurbaşkanı'nın naaşı, askeri yetkililer ve hükümet üyeleri tarafından kırmızı halı ile kaplandı. Askerler, havalimanında Reisi'nin tabutunu taşıdı. Bu esnada yas tutan pek çok kişi kameralara yansıdı.

Hamaney'in halefi olarak gösteriliyordu

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin başkanlık uçağındaki yeri boş bırakıldı. Devlet medyası, uçaktaki bu yerin siyah bir kumaşla örtüldüğünü, Reisi'nin fotoğrafının buraya yerleştirildiğini bildirdi. 63 yaşında hayatını kaybeden İbrahim Reisi, dini lider Ayetullah Hamaney'in halefi olarak gösteriliyordu.

Büyük cenaze töreni dün başladı

Helikopter kazasının yaşandığı bölgenin en büyük kenti olan Tebriz'de dün başlayan cenaze töreninde binlerce insan sokaklara akın etti. Cenaze namazı ile geçit töreninin ardından cenazeler, Reisi'nin dini eğitim aldığı Kum şehrine getirildi.

Tahran'da gözyaşı sel oldu

Cenaze töreninin ikinci günü başkent Tahran'da devam ediyor. Cumhurbaşkanı Reisi ile diğer 7 kişinin naaşları, İmam Humeyni Musalla Camii'ne getirildi. Burada düzenlenen törende Tahranlılar gözyaşı döktü.

Hakan Fidan ve Cevdet Yılmaz, Türkiye'yi temsilen törene katıldı

Türkiye'yi temsilen Tahran'daki törene gidenlerin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz olduğu kaydedildi. Mehrebad Havalimanı’na saat 14.20'de inen Fidan ile Yılmaz, Tahran Uluslararası Konferans Merkezi’ne geçerek İranlı yetkililere taziyelerini iletti.

Yorumlar (0)