Norveç'te Kur'an-ı Kerim provokasyonu

Norveç'te İslamın yasaklanması için gösteri yapan aşırı sağcı Anna Braten, Müslümanlara hakaret edip Kur'an-ı Kerim'i yere fırlattı.

DÜNYA 16.06.2019, 08:03
Norveç'te Kur'an-ı Kerim provokasyonu

Norveç'te İslamın yasaklanması için bir gösteri yapan aşırı sağcı "Norveç'in İslamlaşmasını Durdurun" grubu yöneticisi Anna Braten, Müslümanlara hakaret ettikten sonra Kur'an-ı Kerim'i yere fırlattı.

Norveç'in başkenti Oslo'ya 45 kilometre uzaklıktaki Müslümanların yoğun yaşadığı Drammen kasabasında bir gösteri yapan aşırı sağcı grup "Norveç'in İslamlaşmasını Durdurun (Stop Islamisation of Norway-SION)", Norveç'te İslam'ın yasaklanmasını istediğini belirtti. Grubun yöneticisi Anna Braten burada yaptığı konuşmada Norveç'te İslam'ın ve Müslümanların yeri olmadığını ve Kur'an-ı Kerim'lerin toptan yok edilmesi gerektiğini söyledi. 

Daha sonra yırtmak için eline Kur'an-ı Kerim'i alan Anna Braten'e polis müdahale etti. Polis müdahalesinden sonra Kur'an-ı Kerim'i yere fırlatan Anna Braten, Müslümanlara ağır hakaretler yağdırdı.

Norveç polisi alçak gösteriye izin vermedi

Norveç haber ajansı NTB'ye açıklama yapan Oslo Emniyet Müdürlüğünden Inge Lansrud, Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'e yönelik provokasyon başladıktan sonra gösteriye izin vermediklerini vurguladı.

Norveçli aktivist ve Müslümanlardan oluşan 30 kişilik grup da İslam karşıtı eyleme sert tepki göstererek karşıt gösteri düzenlediler.

Geçen ay da Danimarka'da aşırı sağcı Sıkı Yön (Stram Kurs) hareketi lideri Rasmus Paludan'ın Müslümanların yoğun yaşadığı semtte Kur'an-ı Kerim'i yakıp Müslümanlara küfür etmesi çok büyük tepki toplamıştı. İki hafta öncede Finlandiya'da aşırı sağcı Önce Finlandiya İnsanı Partisi (Suomen Kansa Ensin) Başkanı Marco de Wit, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine yönelik çalışmalarında Kur'an-ı Kerim'i yırtıp yere atarak büyük bir provokasyona imza atmıştı.

Yorumlar (0)