New York’ta Türkevi’nde 18 Mart için tören düzenlendi

New York’ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü ile 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. senesi dolayısıyla tören yapıldı.

DÜNYA 19.03.2022, 11:25 20.03.2022, 13:06
New York’ta Türkevi’nde 18 Mart için tören düzenlendi

New York’ta Türkevi’nde Türkiye’nin New York Başkonsolosluğu tarafından düzenlenmiş olan tören önce saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile başladı.

“Vatanımızın bağımsızlığı için fedakarlık yapanları hiçbir zaman unutmamalıyız”

Türkiye’nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür, törende yapmış olduğu konuşmada, Çanakkale’de vatan savunması yapan kahramanlarımıza değinerek, “Vatanımızı, bağımsızlığımızı muhafaza edebilmek maksadıyla çok büyük bedeller ödedik ve onların fedakarlıklarını hiçbir zaman unutmamalıyız.” şeklinde konuştu.

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u andı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Savaşı’ndaki rolüne de değinen Özgür, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. senesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapmış olduğu açılışla, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün de hizmete alındığını bütün Türk Amerikan toplumu ile paylaştı.

Bununla birlikte 18 Mart’ın aynı zamanda İstiklal Marşı’nın kabulü olduğunun altını çizen Özgür milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u da rahmetle andı.

Yorumlar (0)