New York'un kar fırtınası evsizleri vurdu

New York'ta etkisin sürdüren yoğun kış şartlarıyla, sokaklarda kalan kişilerin sayısı sürekli artıyor.

DÜNYA 21.02.2021, 11:14 22.02.2021, 09:40
New York'un kar fırtınası evsizleri vurdu

Amerika Birleşik Devletleri’nde sert geçen kış şartları ülke vatandaşlarına zor günler yaşatıyor. Ülkede yarım milyonun üzerinde evsizin hayatta kalma mücadelesi sürüyor.

Bu sene özellikle ülkenin en kalabalık şehri New York’ta evsiz sayısında artış görüldüğü bildirilirken, 8.3 milyonun üzerinde nüfusu olan şehirde her 106 New York’ludan birinin evsiz olduğu bildirildi. Bu sayı yaklaşık olarak 80 bin kişiye denk geliyor.

Metro istasyonlarında uyuyorlar

Evsizler, soğuk kış şartlarında kar ve yağmurdan korunmak amacıyla genellikle metro istasyonlarına sığınıyor. Metro istasyonları, sokak ve diğer kamusal alanlarda her gece yaklaşık olarak 4 bin kişinin uyuduğu biliniyor.

Geçtiğimiz mayıstan bu zamana dek Metropolitan Ulaşım Kurumu’nun geceden sabahın erken saatlerine dek tren istasyonları ve trenleri temizlemek için istasyonları kapatması sonrası kaldırımlarda uyuyan evsizlerin sayısında büyük bir artış görüldü.

Suç oranlarında artış…

Koronavirüs salgınından dolayı şehirdeki evsizlerin karıştığı suç olaylarında da her gün artış görülüyor. Metroda evsiz Rigoberto Lopez, 14 saat içinde 2 evsizi geçtiğimiz günlerde öldürüp 2 kişiyi ise yaralamıştı. Olayın yaşanması sonrası metro istasyonlarındaki güvenlik önlemleri arttırıldı ancak önlemlere karşın suç oranları artış göstermeye devam ediyor.

Yorumlar (0)