Netanyahu'nun Trump'la işi bitince kınadı!

Uluslararası hukuku çiğneterek Trump'tan tüm alabileceklerini alan Netanyahu, Kongre baskını ile ilgili olarak Trump taraftarlarını sert bir biçimde kınadı.

DÜNYA 07.01.2021, 14:27 08.01.2021, 12:29
Netanyahu'nun Trump'la işi bitince kınadı!

Trump dönemi, ABD-İsrail tarihinde uluslararası hukukun tamamen yok sayılarak İsrail'e en büyük desteğin sağlandığı dönem olarak kayıtlara geçti. Hâlâ ABD'nin yardımıyla ulaşmayı planladığı emelleri bulunan İsrail, Joe Biden dönemini de kendileri adına son derece verimli geçirmek istiyor. İsrail Başbakanı Netanyahu, hiçbir ülkenin yapmadığını yaptı ve Trump taraftarlarını sert bir dille kınadı. Joe Biden'a en güçlü ve açık şekilde göz kırpan lider Binyamin Netanyahu oldu.

ABD Kongresi baskını, uluslararası ittifak liderlerinden devletlerin yöneticilerine kadar "üzüntü" ya da "demokrasi vurgusu" ile tepki görürken; tek kınama İsrail'den geldi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesini ziyaret eden Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile çıktığı basın karşısında, dün Donald Trump destekçilerinin, güvenlik için kurulan polis barikatlarını aşarak ABD Kongresi'nin binasına zorla girmesi ve onay oturumunu engellemesine dair değerlendirmede bulundu.


 
"Amerikan demokrasisi her zaman bana ilham vermiştir." diyen Binyamin Netanyahu, "Trump taraftarlarının Amerikan Kongre binasına zorla girmesi, saldırması son derece utanç vericidir ve en sert biçimde kınanmalıdır. ABD demokrasisinin galip olacağından hiçbir şüphemiz yoktur." şeklinde konuştu.

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Steven Mnuchin ise ABD Kongresi binasına yönelik saldırının doğru olmadığını, demokratik sürece herkesin saygı duyması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar (0)