Netanyahu: İsrail bu işe karıştırılmamalı!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "ABD-İran gerilimine İsrail'in dahil edilmemesi gerekir" dedi.

DÜNYA 07.01.2020, 07:56
Netanyahu: İsrail bu işe karıştırılmamalı!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin öldürüldüğü saldırıda İsrail'in hiçbir rolünün bulunmadığını, bu sebeple de İsrail'in Amerika ile İran arasındaki gerginliğe dahil edilmemesi gerektiğini söyledi.

İsrail basınında yer alan haberlerde, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu liderliğinde toplanan güvenlik kabinesinde bölgesel gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun toplantıda güvenlik kabinesine hitaben, "(İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı) General Kasım Süleymani'nin öldürüldüğü saldırıda İsrail'in hiçbir rolünün olmadığı, bu sebeple de İsrail'in Amerika ile İran arasındaki gerginliğe karıştırılmaması gerektiğini" söylediği bildirildi.

Buna karşın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bakanlarına Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) desteği ön plana çıkararak, İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin öldürülmesine ilişkin basına konuşabileceklerini söylediği de kaydedildi.

"İran'ın İsrail'i misilleme için vurma ihtimali düşük"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu başkanlığındaki toplantıda ayrıca İsrailli üst düzey askerî yetkililerin güvenlik kabinesine İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin öldürülmesi sebebiyle İran'ın misilleme olarak İsrail'i vurma ihtimalinin çok düşük olduğunu aktardığı ifade edildi.

Pentagon (ABD Savunma Bakanlığı), 3 Ocak'ta İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınında araçlarına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü, saldırı emrinin ise ABD Başkanı Donald Trump tarafından verildiğini duyurmuştu.

Yorumlar (0)