Nelson Mandela'nın kızı yaşamını yitirdi

Güney Afrika'nın efsanevi siyahi lideri Nelson Mandela'nın büyükelçi olan kızı Zindzi Mandela yaşamını yitirdi. 

DÜNYA 13.07.2020, 12:59
Nelson Mandela'nın kızı yaşamını yitirdi

Güney Afrika devlet televizyonu SABC'nin son dakika olarak geçtiği habere göre, Güney Afrika'nın efsanevi lideri Nelson Mandela'nın kızı ve Güney Afrika'nın Danimarka Büyükelçisi olan 59 yaşındaki Zindzi Mandela, Johannesburg'daki bir hastanede hayata veda etti.

Babası Nelson Mandela gibi Güney Afrika’daki değişimin ön saflarında bulunan ve mücadeleci yönüyle tanınan Zindzi Mandela'nın ölüm nedenine ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Nelson Mandela'nın üç kızından biri olan Zindzi Mandela, babası Nelson Mandela’nın, annesi Winnie Madikizela-Mandela'dan boşanması sonrası bir dönem Güney Afrika’nın "First Lady"si konumuna gelmişti.

Güney Afrikalı Anti Apartheid aktivist ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ilk siyahî devlet başkanı olan Nelson Mandela, işkence ve hapis cezaları ile dolu acı bir ömrün ardından 1994'te ilk defa tüm halkın katıldığı seçimlerde devlet başkanı seçilmişti.

"Mücadele benim hayatım. Hayatımın sonuna kadar siyahların bağımsızlığı için mücadele edeceğim." sözleri tarihe geçen Nelson Mandela 3 evlilik geçirmiş, 40 yılda 100’den fazla ödül aldıktan sonra 2008 yılında ABD'nin terörist listesinden çıkarılmıştı.

8 Haziran 2013'te hastaneye kaldırılan Nelson Mandela, 5 Aralık 2013 yılında yaşamını yitirmişti.

Yorumlar (0)