Aliyev, Güvenlik Konseyini topladı!

Ermenistan'ın sınırda başlattığı çatışmalar nedeniyle Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Güvenlik Konseyini topladı.

DÜNYA 13.07.2020, 13:14
Aliyev, Güvenlik Konseyini topladı!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, dün Azerbaycan-Ermenistan sınırının Tovuz bölgesinde iki ülke arasında yaşanan ve Ermenistan ordusunun top atışlarıyla başlattığı çatışmalar sebebiyle Güvenlik Konseyini topladı.

Güvenlik Konseyi Toplantısı'na Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yanı sıra Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Azerbaycan İçişleri Bakanı Vilayet Eyvazov ve Azerbaycan istihbaratından sorumlu yetkililer katıldı.

Video konferans yoluyla gerçekleştirilen toplantı ile ilgili Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, toplantının ayrıntılarıyla ilgili daha sonra bilgi aktarılacağı bildirildi.

AGİT ile görüşüldü

Diğer taraftan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, AGİT (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) Minsk Grubunun Rusyalı Eş Başkanı İgor Popov ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Özel Temsilcisi Andrzej Kasprzyk ile telefon görüşmesi yaptı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, çatışmalarla ilgili muhataplarıyla bilgi paylaşarak Ermenistan'ın bu yeni provokasyonunu bir "saldırı eylemi" olarak gördüklerini iletti.

Ermenistan iç sorunlarını unutturmak istiyor

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Ermenistan'ın bu son provokasyonu ile üçüncü ülkeleri Ermenistan-Azerbaycan çatışmasına dahil etmek istediğinin ve Ermeni toplumunu iç sorunlardan uzaklaştırmayı amaçladığının altını çizdi.

Azerbaycan-Ermenistan çatışması

Ermenistan ordusu dün Azerbaycan-Ermenistan sınırının Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine top atışları da kullanarak saldırı başlatmış, Azerbaycan ordusunun karşılık vermesi üzerine ağır kayıplar vererek geri çekilmişti.

Çatışmada Azerbaycan ordusundan biri üsteğmen 4 askerin şehit olduğu ve 4 askerin yaralandığı bilgisi verilirken Ermenistan ordusu kayıplarını gizlemişti.

Yorumlar (0)