Musk'tan bomba yaratan itiraf: Uzayda tuvalet sorunu yaşadık

Geçtiğimiz günlerde benzersiz bir uzay seyahati yaşayan dört uzay turisti, SpaceX'in Dragon kapsülüyle dünyaya döndü. Dünyada milyonlarca insanın nefesini tutarak canlı olarak izlediği inişten günler sonra itiraf gibi bir açıklama yapan Musk, tuvalet konusunda sorunlar yaşandığını kabul etti

DÜNYA 22.09.2021, 11:25
Musk'tan bomba yaratan itiraf: Uzayda tuvalet sorunu yaşadık

Dünyanın en zengin insanlarından biri olarak gösterilen milyarder girişimci Elon Musk'ın şirketi SpaceX uzaya turist göndermişti. Musk üç günlük uçuşta problem yaşadıklarını açıkladı ve Twitter'dan yaptığı açıklamada bir sonraki uçuşta tuvaletlerin geliştirilerek atık sisteminde yaşanan problemlerin önüne geçileceğini söyledi.

38 yaşındaki iş insanı Jared Isaacman, doktor asistanı olan ve daha önce kanseri yenen 29 yaşındaki Hayley Arceneaux, 42 yaşındaki eski savaş pilotu Christopher Sembroski ve NASA tarafından 2009'da yapılan astronot seçmelerinde 47 finalist arasında yer alan ancak hak kazanamayan 51 yaşındaki fen bilimleri eğitmeni jeoloji profesörü Sian Proctor'ı uzaya taşıyan kapsül 3 günün ardından başarılı bir şekilde, paraşüt yardımıyla okyanusa indi. Uzay turistlerini, arama-kurtarma ekipleri sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde kapsülden çıkardı.

Masrafları Jared Isaacman adlı milyoner tarafından karşılanan ve ‘Inspiration4’ adlı uçuş otomatik pilot tarafından gerçekleştirildi. Bu sıradışı seyahatin yolcuları 3 gün boyunca dünyayı uzaydan görme şansına sahip oldu.

“Harika bir yolculuktu”     

Inspiration4 görevine liderlik eden Jared Isaacman, kapsülün yeryüzüne ulaşmasının ardından Space X’e teşekkür ederek "Bu bizim için harika bir yolculuktu ve daha yeni başlıyoruz!" açıklamasını yaparken, SpaceX'in sahibi Elon Mask da Twitter üzerinden kendi hesabından paylaştığı mesajda "Tebrikler Inspiration4" ifadesini kullanmıştı.

 Başarılı denemeler arka arkaya geldi

Daha önce İngiliz iş insanı Richard Bronson'un şirketi Virgin Galactic'in geliştirdiği araçla otoriteler tarafından uzayın başladığı nokta olarak kabul edilen 100 kilometre yüksekliğe seyahat etmişti. Toplam 6 kişiyi taşıyan Unity-2 uzay aracı, Amerika’nın New Mexico eyaletinden fırlatılarak başarılı bir şekilde yeryüzüne inmeyi başarmıştı.

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un şirketi Blue Origin'in uzaya gerçekleştirdiği 4 kişilik seyahat ise sivil mürettebattan oluşan ilk pilotsuz uçuş olarak kaydedilmişti.

Yorumlar (0)