Moody's: Rusya-Ukrayna çatışması riskleri artırıyor

Moody’s, Rusya ve Ukrayna arasında süren savaşın ve buna bağlı olarak tedarik zinciri aksamaları ve enflasyonist baskıların mevcut riskleri şiddetlendirdiğini kaydetti.

DÜNYA 12.03.2022, 10:55 13.03.2022, 09:35
Moody's: Rusya-Ukrayna çatışması riskleri artırıyor

Moody’s tarafından yapılmış olan açıklamada Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi ve hükümet yaptırımlarıyla ticari askıya almalar yoluyla artış gösteren uluslararası tepkinin dünya çapındaki finansal ve ekonomik riskler ile güvenlik riskleri oluşturduğu kaydedildi.

Yaşanan gelişmelerin mevcut enflasyonist baskılar ile tedarik zincirindeki aksamaları şiddetlendirildiğini paylaşıldığı açıklamada, Moddy’s’in temel makroekonomik varsayımlarını tekrar değerlendirildiği ve gelecek dönemlerde yeni tahminlerin sunulmasının beklendiği ifade edildi.

Askeri çatışmaların küresel kredi koşullarına etkisi…

Yapılan paylaşımda uluslararası yaptırımların ve askeri çatışmaların küresel kredi koşullara etkisinin boyutunun bunların ağırlığına ve süresine bağlı olacağı söylendi.

Emtia fiyat şokları tüketici güvenini etkileyecek

Krizin uzunluğu hala belirli olmasa da şiddetinin yüksek olduğunun kaydedilmiş olduğu paylaşımda, emtia fiyat şoklarının tüketici güvenini azaltacağı ve enflasyonist baskıları kötüleştireceği bilgisi aktarıldı.

Açıklamanın devamında Rusya’ya dair yaptırımların işlerin askıya alınmasıyla finansal piyasa oynaklığının finansal yansımaları olacağı ifade edildi.

Daha geniş bir askeri çatışma senaryosunda ek güvenlik sorunlarının ortaya çıkabileceğine işaret edildiği paylaşımda, risklerin sektöre, bölgeye ve ülke profiline göre değişiklik gösterebileceği ifade edildi.

Yorumlar (0)