Moğolistan, yüzlerce Çinliyi tutukladı!

Moğolistan, para aklama suçuna adı karıştığı iddia edilen 800 Çinliyi tutukladı.

DÜNYA 31.10.2019, 16:09 31.10.2019, 16:48
Moğolistan, yüzlerce Çinliyi tutukladı!

Moğolistan polisi, 800 Çinliyi sibersuçlar operasyonu kapsamında tutukladı. Operasyon, Moğol başkenti Ulanbatur'da dört ayrı konumu hedef aldı. 10 binden fazla telefon SIM kartı, bin civarında da bilgisayara polis el koydu.

Yetkililer, şüphelilerin sibersuç zincirlerine dâhil olduğunu ve internet üzerinden kumar aracılığıyla para akladıklarını düşündüklerini belirtti.

"Olayı incelemeye devam edeceğiz"

Moğolistan Genel İstihbarat Otoritesi Başkanı Gerel Doripalam, "Şu anda bu kişilerin para akladığından şüpheleniyoruz, olayı incelemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ulanbatur'daki Çin Büyükelçiliği, konuya dair açıklama yaptı. Elçilikten yayınlanan açıklamada "Çin ve Moğolistan, yakın emniyet ve güvenlik işbirliği içinde olacak ve bu operasyon hakkında da birlikte çalışacak" ifadeleri kullanıldı.

Moğolistan'a turist olarak girdiler

Tutuklanan 800 Çinliden sadece 4 tanesinin, bir Moğolla birlikte soruşturmaya tabî tutulacağı açıklandı. Şüphelilerin tamamı, Moğolistan'a 30 günlük turist vizesiyle girmişti; polis, suçluların hepsinin Çin'e iade edileceğini açıkladı.

Filipinler de, Eylül ayında 600'den fazla Çinliyi internet üzerinden kumar ve sibersuç operasyonlarından dolayı tutuklamıştı.

Yorumlar (0)