Mike Tyson’dan yıllar sonra gelen itiraf

1997 yılında Evander Holyfield ile karşı karşıya gelen dünyaca ünlü eski boksör Mike Tyson, müsabaka sırasında rakibinin kulağını ısırarak koparmıştı. Ağızları açık bırakan olaya ilişkin yıllar sonra açıklamalarda bulunan Tyson, “Bu olay sayesinde 30 milyon dolar kazandım” dedi. 

DÜNYA 17.10.2022, 11:47 18.10.2022, 09:10
Mike Tyson’dan yıllar sonra gelen itiraf

Kariyeri boyunca tarihi başarılara imza atan ve “Demir Mike” olarak da bilinen eski boksör Mike Tyson, bir sosyal medya programına konuk olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. 1997 yılında Evander Holyfield ile karşı karşıya gelen Tyson, maç esnasında öfkesine hakim olamayarak rakibinin kulağını ısırmış ve koparmıştı. Olayın ardından maçtan diskalifiye edilen Tyson’ın boks lisansı iptal edilmiş ve kendisine 3 milyon dolar para cezası verilmişti. 25 sene önceki olaya ilişkin görüşlerini paylaşan Tyson, “O dönemde bana 3 milyon dolar para cezası verdiler. Ama bu olay sayesinde, sonraki yıllarda herhalde 30 milyon dolar kazandım” şeklinde konuştu. 

“Maç esnasında bana birkaç kez kafa attı”

Bir süre sonra yeniden boks ruhsatına kavuşan ve ringlere geri dönen Tyson, yıllar sonra Holyfield ile bir araya gelerek aradaki buzları eritmişti. O maça ilişkin açıklamalarda bulunan Mike Tyson, “Holyfield maç esnasında birkaç kez bana kafa attı. Ama kendisine hiçbir uyarı ya da ceza verilmedi. Bu sebeple o an çok öfkelenmiştim. Rakibimin kulağını bu sebeple ısırdım. Sonrasında neler yaşandığını sanırım herkes biliyor” ifadelerini kullandı. Tyson, olaylı müsabakanın ardından kulak şeklinde ‘yenebilir marihuanalar’ üretip satışa çıkarmış, bu hareketi büyük tepki çekmişti. 

Yorumlar (0)