Miçotakis'ten küstah tehdit: Mutabakat iptal olmazsa AB çözümde uzlaşmaz!

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Libya ve Türkiye arasında imzalanan mutabakat iptal olmadan AB'nin Libya'da siyasi bir çözüm için uzlaşamayacağını açıkladı.

DÜNYA 23.01.2020, 16:21
Miçotakis'ten küstah tehdit: Mutabakat iptal olmazsa AB çözümde uzlaşmaz!

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen 50. Dünya Ekonomik Forumu'nda Libya sorunu hakkında konuştu.

"Anlaşma iptal olmadan AB'nin uzlaşmayacağını çok net ifade ettim!"

Miçotakis, Türkiye ve Libya'nın Birleşmiş Milletler tarafından tanınan meşru yönetimi olan Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) arasında imzalanan deniz sınırı mutabakatı hakkında "Bu anlaşma iptal olmadan Avrupa Birliği'nin (AB) Libya'da herhangi bir siyasal çözümde uzlaşamayacağını herkese çok net bir şekilde ifade ettim" diye konuştu.

Türkiye ve Libya arasında imzalanan mutabakat, AB'nin tepkisini çekmişti. Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Brüksel'de AB yetkilileriyle görüşmeye giden UMH Başbakanı Serrac'a mutabakatın uluslararası deniz hukukunu ihlal ettiğini açıkladığını söylemişti.

Miçotakis, Hafter yanlısı Temsilciler Meclisi'ni işaret etti

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, "Hepimiz biliyoruz ki bu anlaşma Türkiye'nin Serrac hükümetine askeri yardımı karşılığında imzalandı ve bunun da ötesinde bu anlaşma Libya Meclisi tarafından imzalanmadı" dedi. Miçotakis'in "Libya Meclisi" olarak ifade ettiği Temsilciler Meclisi, Libya'daki meşru hükümeti devirerek ülkenin yönetimini devralmak isteyen darbeci General Halife Hafter'i desteklemesiyle biliniyor.

Serrac petrol üretiminin yeniden başlamasını istiyor

UMH Başbakanı Fayiz es-Serrac, bu hafta yaptığı açıklamada eğer uluslararası güçler ülkenin doğusundaki Hafter yönetiminin ülkedeki petrol üretimine uyguladığı ambargoyu kaldırması için baskı uygulamazsa, Libya'nın "yıkıcı bir duruma" sürükleneceğini söylemişti.

Yorumlar (0)