Merkel korkuttu: Salgınla uzun süre yaşayacağız, tedbirleri gevşetmeyelim!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile uzun bir süre yaşamak zorunda kalınacağına yönelik uyarıda bulundu. Merkel, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirlerinin çok hızlı şekilde gevşetilmemesine yönelik uyarı yaparak, ''Uyarmak benim görevim. Şimdi başardıklarımızı kaybedemeyiz ve bir geriye gidiş riskiyle karşılaşmayalım.'' dedi. 

DÜNYA 23.04.2020, 12:14
Merkel korkuttu: Salgınla uzun süre yaşayacağız, tedbirleri gevşetmeyelim!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Federal Meclis'te gerçekleştirdiği konuşmada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle olağanüstü bir dönemden geçildiğini ve bu sebeple tüm ülkenin zorlu bir sınav verdiğini kaydetti.

Merkel, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerinin insanları zorladığını belirterek, "Ancak, salgının son aşamasında yaşamıyoruz, hala başlangıçtayız. Salgınla uzun süre yaşamak zorunda kalacağız." ifadelerini kullandı. 

"Sağlık sistemimiz şimdiye kadar bu sınamaya direnebildi"

Alınan önlemlerin kendisini de etkilediğini vurgulayan Merkel, bu dönemde karşılıklı güvenin önem arz ettiğini söyledi.

Merkel, "Sağlık sistemimiz şimdiye kadar bu sınamaya direnebildi." diyerek, her bir yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastasının mümkün olan en iyi tedaviyi aldığını belirtti. 

"Bir aşı bulunduğunda herkese sunulmalı"

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) için gerçekleştirilen aşı çalışmalarına ilişkin Merkel, salgına karşı mücadelede uluslararası iş birliğinin önem taşıdığını ifade etti.

Merkel, ''Bilimin milliyeti olmaz. Bilim insanlığa hizmet eder. Bu nedenle, bir aşı bulunduğunda herkese sunulmalı ve fiyatı uygun olması gerekir.'' açıklamasını yaptı. 

"Bu salgın demokrasiye bir dayatma"

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle ülke genelinde getirilen kısıtlama kararlarını kolay almadıklarına işaret eden Merkel, "Bu salgın demokrasiye bir dayatma. Çünkü temel hak ve ihtiyaçlarımızı sınırlıyor. Görev sürem boyunca böyle bir kararı almakta bu kadar zorlanmamıştım ama bu zorunluydu." diye konuştu.

"Tedbirler çok hızlı şekilde gevşetilmemeli"

Merkel, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirlerinin çok hızlı şekilde gevşetilmemesine yönelik uyarı yaparak, ''Uyarmak benim görevim. Şimdi başardıklarımızı kaybedemeyiz ve bir geriye gidiş riskiyle karşılaşmayalım.'' dedi. 

Huzurevlerinde bulunan yaşlıların salgın sebebiyle unutulmaması gerektiğini kaydeden Merkel, 80-90 yaşlarındaki insanların, refah düzeyi yüksek Almanya'yı kuran kişiler olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)