Merkel'den Afganistan açıklaması: Türkiye ile yakından çalışmalıyız

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Afganistan'da acı gelişmelerin yaşandığını aktararak, Ankara ile iş birliği çağrısı yaptı. 

DÜNYA 16.08.2021, 13:05
Merkel'den Afganistan açıklaması: Türkiye ile yakından çalışmalıyız

Taliban’ın başkent Kabil'i kontrol altına alması ve Afgan vatandaşların, ülkeden ayrılmak istemesi üzerine oluşturdukları izdiham, Almanya hükümeti tarafından da yakın bir şekilde takip ediliyor. Öte yandan Türkiye, Türk vatandaşlarından Afganistan'dan ayrılmak isteyenlerin tahliye edilmesi için Kabil’e uçak gönderdi.

“Türkiye ile yakından çalışmalıyız”

Almanya Başbakanı Merkel, Afganistan'daki son duruma ilişkin Türkiye ile yakın bir şekilde çalışılması gerektiğini belirttiği öne sürüldü.

Yerel kaynakların, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi kaynaklarına dayandırdığı gelişmede, Başbakan Merkel’in yönetim kurulu toplantısına bağlandığı ve Afganistan'daki duruma ilişkin görüşlerini aktardığını iddia etti. Söz konusu haberde Almanya'nın, Afganistan'daki vatandaşlara yerel anlamda destek vermekle ilgilendiğine ve muhtemel bir sığınmacı dalgasına vurgu yapan Merkel'in, "Bunun haricinde Türkiye ile yakın çalışmamız lazım." dediği öne sürüldü.

“Acı saatler yaşıyoruz”

Merkel’in, Afganistan'dan çekilme kararının Amerikalılar tarafından alındığını söylediği iddia edilirken, ABD'li askerlerin çekilmesinden sonra bu gelişmenin bir domino etkisi yaptığına dikkat çektiği aktarıldı. Merkel’in ayrıca "Acı saatler yaşıyoruz, şu an kurtarmaya odaklanmalıyız." sözlerinin kullandığı ifade edildi.

Yorumlar (0)