Uzmanlardan uyardı: Çocuklar ve gençler, dijital dünyada pek çok tehlikeyle karşı karşıya 

Sosyal medya ve dijital güvenlik uzmanlarından Prof. Dr. Levent Eraslan, çocukların ve gençlerin dijital dünyada pek çok tehlikeyle karşı karşıya kaldığını belirterek ebeveynlere önemli uyarılarda bulundu. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 16.08.2021, 13:12 17.08.2021, 13:16
Uzmanlardan uyardı: Çocuklar ve gençler, dijital dünyada pek çok tehlikeyle karşı karşıya 

Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Derneği (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen “SODİMER-Anne Baba Okulu” eğitiminin ilk adımında konuştu. 

Edirne Enez’de gerçekleştirilen ilk eğitim, ilçe meydanında yapılan ve herkesin katılımına açık bir eğitim olarak öne çıktı. Anne ve babaların dijital dünya ve sosyal medya karşısında bilinçlendirilmesini amaçlayan etkinlikte katılımcılara SODİMER projeleri sunuldu. 



“Çocuklarımızın ve gençlerimizin korunması gerekiyor” 

SODİMER Başkanı Prof. Dr. Eraslan: “Çocuklarımız ve gençlerimiz, dijital dünyada pek çok tehlikeyle karşı karşıya. Dijital vatandaş olmak için çabalayan çocuklarımızı ve gençlerimizi gerçek dünyanın kötülüklerinden koruduğumuz kadar sanal dünyanın kötülüklerinden de korumalıyız. Bu amaçla yola çıkan ‘SODİMER Anne-Baba Okulu’, ülkemiz genelinde eğitimleri sürdürmeyi ve tüm paydaşlarımızın desteğini alarak on binlerce ebeveyne ulaşmayı hedefliyor. Biz, STK felsefesiyle hareket ederek tamamen ücretsiz şekilde verdiğimiz bu eğitimler ile daha güvenli dijital dünya ve sosyal medya yaratmanın peşindeyiz.”  

Yorumlar (0)