Meksika'da kartel, kaçırılan öğrencileri öldürmüş!

Meksika'nın güneyindeki Guerrero eyaletinde 2014'te 43 öğrencinin kaybolmasıyla ilgili yapılacağı beklenen gösteri öncesinde polis ve öğrenciler arasında çıkan çatışmada 8 kişi yaralandı. Kaybolan 43 öğrencinin ise uyuşturucu karteli tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

DÜNYA 17.02.2020, 11:06
Meksika'da kartel, kaçırılan öğrencileri öldürmüş!

Kaybolan 43 öğrencinin ailelerinin sözcülüğünü de yapan insan hakları örgütü Tlachinollan, Chiapas eyaletinin başkenti Tuxtla Gutierrez'de "bir okulu ziyarete gelen 43 öğrencinin yakınlarının planladığı gösteri öncesinde çok sayıda polisin olay yerine geldiğini ve bir açıklama bile yapmadan öğrenci yakınlarına göz yaşartıcı gazla müdahale ettiğini" bildirdi.

Polis ve göstericiler arasında çıkan çatışmada 2'si polis 8 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Chiapas savcılığı, olaya ilişkin incelemenin devam ettiğini belirtti.

43 öğrenci zorla araçlara bindirilmişti

Guerrero'ya bağlı Iguala kentinde 26 Eylül 2014'te öğretmenlerin çalışma koşullarını protesto eden öğrenciler ile polis arasında çıkan çatışmada 6 kişi hayatını kaybetmiş, 25 kişi yaralanmıştı. Çatışmalardan sonra 43 öğrenci, zorla araçlara bindirilirken görülmüştü.

Öğrencileri öldürüp cesetlerini yakmışlar 

Ülkede önceki hükümet, öğrencilerin polis tarafından uyuşturucu karteline teslim edildiğini, kartel üyelerinin de öğrencileri öldürüp cesetlerini Cocula'daki çöp alanında yaktığını kaydetmişti.

Öldürme emrini kartel lideri Gildardo Lopez verdi

Soruşturmayı yürüten eski Başsavcı Jesus Murillo Kara, öğrencilerin öldürülüp yakılması emrini "El Gil" lakaplı kartel lideri Gildardo Lopez Astudillo'nun verdiğini açıklamıştı.

Yorumlar (0)