"Maske takmayanlar nüdistlere benziyor!"

Microsoft'un kurucusu olan Bill Gates, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde maske takmayanları nüdistlere (çıplak yaşamayı savunanlar) benzetti. 

DÜNYA 17.11.2020, 16:40 18.11.2020, 17:31
"Maske takmayanlar nüdistlere benziyor!"

Dünya genelinde yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ikinci dalgası ile mücadele ediliyor. Söz konusu süreçte maske takmanın ciddi derecede önem taşıdığı ifade ediliyor.

Business Insider, maske kullanımına dikkat edilen yerlerde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının daha az olduğuna dikkat çekti.

Söz konusu internet sitesi, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) herkesin maske takması durumunda yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaynaklı can kayıplarının Mart ayına kadar 63 bin daha az olacağını aktardı. 

Milyarder iş insanlarından biri olan Bill Gates, yeni tip koronavirüs sürecinde (Covid-19) maske kullanımına ilişkin bir açıklamada bulundu. 

Nüdistlere benzetti

Microsoft'un kurucusu, insanların maske takmak istememelerin tuhaf karşıladığını belirterek, söz konusu kişileri nüdistlere (çıplak yaşamayı savunanlar) benzetti. 

Pantolon giymeyi hiçbir insanın "korkunç" görmediğini belirten Bill Gates, maskenin de pantolon gibi normal karşılanması gerektiğini ima etti. 

Bill & Melinda Gates Vakfı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısına dünyadaki herkesin adaletli ve eşit şekilde ulaşabilmesini sağlamak için 70 milyon dolarlık ilave fon sağlamaya yönelik karar vermişti.

Yorumlar (0)