Mark Esper: Askerlerimiz buradan da ayrılacak

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, "Suriye'den çekilen ABD askerleri 4 hafta sonra Irak'tan ayrılacak" dedi.

DÜNYA 23.10.2019, 14:01
Mark Esper: Askerlerimiz buradan da ayrılacak

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanı Mark Esper, Suriye'den çekilerek Irak'a gelen Amerikan askerlerinin 4 hafta sonra buradan ayrılacağını duyurdu.

Irak basınında yer alan haberlere göre ABD Savunma Bakanı Mark Esper, sürpriz ziyaret gerçekleştirdiği Irak'ın başkenti Bağdat’ta, önceki gün Suriye'den Irak'a geçen Amerikan askerlerinin durumununa ilişkin açıklama yaptı.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, "Suriye'den çekilip Irak'a gelen güçlerimiz 4 hafta sonra buradan ayrılacak." açıklamasında bulundu.

Asker sayısı 150

Yerel basına göre, Irak Savunma Bakanı Necah eş-Şammari de Suriye'den çekilerek Irak'a gelen Amerikalı askerlerin sayısının 150 olduğu bilgisini verdi.

Irak Savunma Bakanı Necah eş-Şammari, 4 hafta sonra Irak'tan çekilecek bu askerlerin Katar ya da Kuveyt'teki üslerine gideceğini duyurdu.

Bağdat'ta Iraklı mevkidaşı Irak Savunma Bakanı Necah eş-Şammari ile görüşen Pentagon Şefi Mark Esper'in ayrıca Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ve Başbakan Adil Abdulmehdi ile bir araya gelmesi öngörülüyor.

Yorumlar (0)