SMO, harekâtta 93 şehit verdi!

SMO (Suriye Millî Ordusu), Barış Pınarı Harekâtı boyunca 93 askerini şehit verdi.

DÜNYA 23.10.2019, 14:09
SMO, harekâtta 93 şehit verdi!

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) başlattığı Barış Pınarı Harekâtı’na destek veren SMO'dan (Suriye Milî Ordusu) operasyonlarda toplam 93 asker şehit oldu, 357 asker de yaralandı.

Suriye Milî Ordusu (SMO) askerleri, "Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek" amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde arama tarama faaliyetlerini sürdürüyor.

Daha önceki adı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) olan ve birleştiği güçlerle birlikte Suriye Millî Ordusu (SMO) ismini alan askerî güçler, güvenlik çalışmalarında bölücü terör örgütü PKK/YPG/PYD mensubu teröristlerin tuzakladığı çok sayıda bombayı etkisiz hâle getirilirken, bölücü terör örgütü PYD/YPG/PKK’nın kullandığı tünelleri dikkatle aramaya devam ediyor.

Yetkililerden edinilen bilgilere göre, Suriye Millî Ordusu (SMO), bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle şiddetli çatışmalara girdiği harekât süresince toplam 93 şehit verdi, 357 askeri ise yaralandı.

Erdoğan "kahraman" demişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 Ekim’de yaptığı konuşmasında Suriye Millî Ordusu'nun (SMO) "gerçekten kahramanca bir mücadeleyle terör örgütünün yerleşim yerlerinden temizlenmesinde büyük başarılar gösterdiğini" söylemişti.

Çavuşoğlu da desteklemişti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’nda yaptığı açıklamalar arasında, ”Suriye Milli Ordusu önceki harekatlarda da bu harekatta da çok büyük katkı sağlamıştır." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Yorumlar (0)