Maradona öldürüldü mü? Maduro'dan şoke eden açıklama

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Arjantinli futbol efsanesi Maradona'nın 2020'deki şüpheli ölümüne dair teorisini anlattı. Maduro, "Maradona'nın suikasta uğradığını düşünüyorum." dedi.

DÜNYA 07.04.2024, 01:46 07.04.2024, 02:02 Hakan Öksüz
Maradona öldürüldü mü? Maduro'dan şoke eden açıklama

Arjantinli futbol efsanesi Diego Armando Maradona, akciğer ödemi ve kalp yetmezliğinden dolayı 25 Kasım 2020'de hayata gözlerini yumdu. Buenos Aires'e bağlı Tigre kentinde 60 yaşında ani şekilde ölen Maradona, futbol dünyasını yasa boğdu. Maradona'nın ani ölümü bazı şüpheleri beraberinde getirmiş, soruşturma başlatılmıştı. 

Ülkesindeki muhaliflerle başı dertte olan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Maradona'nın beklenmedik ölümüne dair ilgi çekici açıklamalar yaptı. "Maduro Podcast" programının konuğu olan Maduro, "Arjantin'de faşizmin yönetimi ele alması için her şeyi planladılar." dedi.

"Ölmeden bir gün önce onunla konuşmuştum"

Maradona'nın ölümü hakkındaki teorisinden bahseden Venezuela Devlet Başkanı, "Benim inancım, Maradona'nın öldürüldüğü yönünde. Ölmeden bir gün önce onunla konuşmuştum. 60'ıncı doğum günüydü. Ona Venezuela'ya gelmesini söyledim. Daha önceki bir konuşmamızda faşistlerin onu rahat bırakmayacağını belirtmiştim. Çünkü kimsenin cesaret edemediği şeyleri söylüyordu." dedi.

"Bir gün gerçek ortaya çıkacak"    

Eski Arjantin Devlet Başkanı Cristina Kirchner'a yönelik suikast girişiminden de söz eden Maduro, "İktidara gelen faşistler, Arjantin'in sembollerini birer birer susturmak için elinden geleni yaptı. Diego'nun işini bitirdikten sonra Cristina'nın canına kastettiler. Canlı yayında işini bitireceklerdi. Diego'nun şüpheli ölümüyle alakalı gerçeğin bir gün ortaya çıkacağı inancındayım." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)