Maradona’nın ölümünün arkasındaki gerçek ortaya çıktı

Efsanenin ölümünü araştıran Sağlık Kurulu, Maradona’nın sağlığının kaderine terk edildiğini tespit ettiklerini duyurdu.

DÜNYA 01.05.2021, 11:27 01.05.2021, 18:47
Maradona’nın ölümünün arkasındaki gerçek ortaya çıktı

25 Kasım 2020'de hayatını kaybeden Diego Armando Maradona'nın ölüm nedeninin araştıran Sağlık Kurulu, futbol efsanesinin tıbbi bakımının yetersizliği nedeniyle sağlığının kaderine terk edildiği sonucuna varıldığını açıkladı.

Raporunu 20 sağlık uzmanı hazırladı

San Isidro Savcılığının talimatıyla Maradona'nın ölümünde herhangi bir ihmal olup olmadığın ortaya çıkarmak amacıyla başlatılan soruşturma çerçevesinde incelemeler yapan, 20 uzmanın bulunduğu sağlık kurulu, raporunu tamamladı.

Raporda, Maradona'nın son zamanlarında uygun koşullar altında hastanede kalması durumunda daha uzun bir süre hayatta kalabileceği vurgulandı.

Maradona’ya bakan sağlık ekibinin eylemlerinin yetersiz, eksik ve sorumsuzca olduğuna dikkat çekilen raporda, “Bu nedenlerden dolayı da Maradona'nın sağlığı kaderine terk edildiği sonucuna varılmıştır” denildi.

"Akıl sağlığı tam olarak yerinde değildi"

Efsane futbolcunun, beyin ameliyatı için3 Kasım 2020'de hastaneye kaldırılmasından itibaren akıl sağlığının tam olarak yerinde olmadığı ve bu sebeple de sağlığı konusunda karar verecek vaziyette bulunmadığı kaydedilen raporun San Isidro Savcılığı tarafından analiz edilerek soruşturmaya eklenmesi bekleniyor.

Soruşturmada, aralarında psikiyatrist Agustina Cosachov ve beyin cerrahı Leopoldo Luque’nda yer aldığı 7 kişi, Maradona’nın ölümüne neden olmakla suçlanıyor.

Arjantinli eski futbolcu Maradona, beyin ameliyatından sonra bakımı evde sürdürülmek üzere 11 Kasım 2020'de Buenos Aires eyaletinin Tigre bölgesinde bulunan müstakil eve nakledilmişti.

Ancak futbol tarihinin efsane ismi Maradona, 60 yaşında Tigre kentinde hayatını kaybetmiş ve ölüm nedeni ise kayıtlara "kronik kalp yetmezliğine bağlı akut akciğer ödemi" olarak geçmişti.

Otopsi raporunda ise Maradona'nın ölümünden önce uyuşturucu madde ve alkol kullanmadığı belirtilmişti.

Yorumlar (0)