"Tanrı'nın eli" forması satıldı: 7,1 milyon sterlin!

1986 Dünya Kupası çeyrek final karşılaşmasında İngiltere'yi 3-2 yenerek takımını üst tura çıkaran Arjantinli Maradona'nın eliyle attığı gol, 36 yıl boyunca tartışma konusu olmuştu. Maradona'nın söz konusu golle ilgili "O el benim değildi, Tanrı'nın eliydi." açıklamasını yaptığı maçta giydiği forma, 7,1 milyon sterline alıcı buldu.

SPOR 04.05.2022, 20:23 05.05.2022, 01:08 Hakan Öksüz
"Tanrı'nın eli" forması satıldı: 7,1 milyon sterlin!

Arjantin'in futbol efsanesi Diego Armando Maradona, 1986 Dünya Kupası çeyrek final karşılaşmasında attığı bir golle tartışmaların odağına yerleşmişti. Hava topuna yükselen ve İngiliz kaleci Peter Shilton'ın savunduğu kaleye eliyle gol atan Maradona, takımının Batı Almanya'yı 3-2 mağlup ederek yarı finale çıkmasında büyük rol üstlenmişti. 

"O el benim değildi, Tanrı'nın eliydi" 

Maradona'nın golü eliyle attığını gören ve itiraz eden İngiliz futbolculara rağmen hakem, kararını değiştirmemişti. Arjantinli futbol yıldızı, daha sonra verdiği röportajda tartışmalı gole ilişkin, "O el benim değildi, Tanrı'nın eliydi." açıklamasını yapıştı. Arjantin, o turnuvada finale çıkarak Dünya Kupası'nı kazanmıştı.

Aradan 36 yıl geçmesine rağmen Maradona'nın attığı gol, futbol dünyasının önemli tartışma konularından biri olarak kaldı. 

İngiliz futbolcu Steve Hodge sonunda kabul etti

İngiliz futbolcu Steve Hodge, Maradona'nın eliyle attığı tartışmalı maçın ardından forma değişimi yapmıştı. Maradona'nın o maçta giydiğ formayı yıllarca saklayan İngiliz orta saha oyuncusu, formanın satılık olmadığını defalarca tekrarladı. Arjantinli futbol efsanesinin hayatını kaybettiği 2020 yılında da benzer bir açıklamada bulunan Steve Hodge, nihayet kararını değiştirdi.

7 milyon 124 bin 500 sterlin!

Müzayede evi Sotheby's ile anlaşma sağlayan eski İngiliz milli futbolcu Steve Hodge, formanın açık artırmayla satılmasına onay verdi. İlk etapta formanın değerinin 4-6 milyon sterlin arasında olduğu söylendi. Maradona'nın tartışmalı golünü attığı maçta giydiği forma, açık artırma sonucunda 7 milyon 124 bin 500 sterline satıldı.

Maradona ailesi itiraz etmişti

Arjantin'in futbol efsanesi olan Maradona'nın ailesi, Nisan ayında açık artırmaya çıkartılan formanın, o maçta giyilmediğini ileri sürmüştü. Sotheby's ise yapılan incelemeler sonucunda formanın o maçta giyilen forma olduğunun tespit edildiğini bildirmişti. Ünlü forma, satılmadan önce Manchester'daki Ulusal Futbol Müzesi'nde sergileniyordu

Yorumlar (0)