Mahmud Abbas: Bir karış toprağı dahi İsrail'e vermeyiz

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Tel Aviv'in işgali altında olan Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim alanlarının İsrail tarafından ilhak planını reddetti.

DÜNYA 24.06.2020, 19:44
Mahmud Abbas: Bir karış toprağı dahi İsrail'e vermeyiz

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in Filistin topraklarını ilhak planına sert tepki gösterdi.

Arap Parlamentosu Toplantısı'nın son otorumunda konuşma yapan Abbas, Filistin topraklarının bir karışının dahi ilhakını kabul etmeyeceklerini duyurdu.

"Biz barışa elimizi uzatıyoruz"

Mahmud Abbas, Filistin yönetiminin işgal devletiyle anlaşmaları bozma kararının barış istemediği anlamına gelmeyeceğini ifade ederek, aksine biz, barışa elimizi uzatıyoruz, dedi.

"Orta Doğu Dörtlüsü ile çalışmaya hazırız" mesajı

Abbas, bu dahilde Arap Barış Girişimi ve uluslararası kararlar özelinde müzakereler yapmak için uluslararası bir konferans düzenlenmesi ve AB, BM, Rusya ve ABD tarafından oluşturulan Ortadoğu Dörtlüsü ile çalışmak için hazır olduklarının mesajını verdi.

Ne olmuştu?

Trump ve Netenyahu'nun 28 Ocak'ta ABD'de düzenlediği basın toplantısında sözde Orta Doğu Barış Planı'na göre Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim alanlarının İsrail'e ait olarak kabul edilmesi ve Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetin de yine İsrail'e verilmesi maddeleri bulunuyordu.

Yorumlar (0)