Macron'dan “Osmanlı İmparatorluğu” çıkışı 

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Yunanistan’ın, Osmanlı’ya karşı mücadele ederek Avrupa’nın kalbinde kendisine yer bulduğunu ifade etti. 

DÜNYA 28.09.2021, 07:29 28.09.2021, 17:34
Macron'dan “Osmanlı İmparatorluğu” çıkışı 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Paris’teki Louvre Müzesi’nde Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’i ağırladı. Müzeyi gezen iki siyasetçi, en fazla “Paris-Atina: Modern Yunanistan’ın Doğuşu” kısmında zaman geçirdi. Burada çeşitli konuşmalar yapan ikiliden Macron, Osmanlı hakkında daha önce dile getirmediği ifadeleri kullandı. 



“Yunanistan, bizi biz yapan medeniyettir” 

Macron, Yunanistan’ın ulus veya devlet olmadan önce büyük bir medeniyet olduğunu ve bu sebeple Fransa’dan büyük destek aldığını belirtti. “Yunanistan, bizi biz yapan medeniyettir.” cümlesi ile çok konuşulacak açıklamalara imza atan Fransa Cumhurbaşkanı, Yunanistan’ın daima Osmanlı İmparatorluğu’na karşı mücadele ettiğini ve bunu ilk yapan ülke olmasıyla Avrupa’nın kalbinde yer bulduğunu aktardı. 

Fransız basınında çıkan haberlere göre Miçotakis ve Macron arasında, bu ziyaret sırasında, savunma alanında birkaç milyon avroluk yeni bir anlaşmanın imzalanacağı kaydedildi. Avustralya’nın AUKUS anlaşması ile Fransa iş birliğini bozması sonucunda ülkenin büyük bir kayıp yaşadığı ve kendisine yabancı ortak arayışına girdiği biliniyordu. 

Yorumlar (0)