Lübnan’dan İsrail’e yönelik tanksavar füzesi atıldı: 1 İsrailli öldü

Lübnan’dan İsrail’in kuzeyine yönelik tanksavar füzesi atılmasının sonucunda 1 İsrailli hayatını kaybederken 2’si orta, 1’i hafif derecede 3 İsrail vatandaşı da yaralandı.

DÜNYA 15.10.2023, 11:41 16.10.2023, 13:22
Lübnan’dan İsrail’e yönelik tanksavar füzesi atıldı: 1 İsrailli öldü

İsrail ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Lübnan’dan İsrail’in kuzeyindeki Batı Celile bölgesine bağlı olan Şatula beldesine yönelik tanksavar füzesi atıldığı duyuruldu.

Açıklamada, olayın ayrıntılarına ilişkin inceleme çalışmaları başlatıldığı belirtilirken, buna karşılık olarak İsrail ordusun, Lübnan’dan füzenin fırlatıldığı alanı bombaladığı ifade edildi.

1 kişi öldü

Diğer yandan İsrail acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızı tarafından yapılan açıklamaya göre Lübnan tarafından düzenlenen saldırıda 40 yaşında İsrailli bir kişi öldü.

3 kişi yaralandı

Açıklamada, 2’si orta 1’i hafif olmak üzere 3 İsraillinin de yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

Hizbullah saldırıyı üstlendi

Hizbullah Hareketi, Lübnan’dan İsrail'e yönelik düzenlenen tanksavar füzesiyle yapılan saldırıya ilişkin bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, Hizbullah'ın, İsrail güçlerinin Şabaa beldesinde 2 Lübnanlı sivil vatandaşı öldürmesi üzerine yanıt olarak bugünkü füze saldırısı ile karşılık verildiği belirtildi.

Diğer yandan Lübnan’ın resmi ajansı NNA'da yer alan bir haberde İsrail'in sınırı üzerinde bulunan Ramya ve Rmeyş beldelerinin yakınlarına saldırı gerçekleştirildiği ifade edildi.

Böylece İsrail-Filistin çatışması abluka altında olan Gazze Şeridi’nde şiddetli bir savaş halini alırken, İsrail-Lübnan sınırında da tansiyon yeniden yükselmeye başladı.

Bölge, son günlerde İsrail güçleri ve Lübnan Hizbullahı arasındaki karşılıklı saldırılara sahne oluyor.

Yorumlar (0)