Libya Müftüsü'nden çağrı: Türkiye için sokaklara dökülün!

Libya Müftüsü, Türkiye'nin Libya ile iş birliğini desteklemek üzere halkın sokaklara dökülmesi ve kalabalık gösteriler gerçekleştirmesi için çağrıda bulundu.

DÜNYA 09.07.2020, 10:53
Libya Müftüsü'nden çağrı: Türkiye için sokaklara dökülün!

Libya Müftüsü'nden önemli bir Türkiye çağrısı geldi. 

Müftü Şeyh Sadık el-Gıryani, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) destek veren Türkiye için kendi vatandaşlarına seslendi. 

Türkiye'nin Fayiz es-Serrac liderliğindeki hükümete verdiği desteğe övgüler yağdıran Giryani, Türkiye'den üst düzey yetkililerin gelerek Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) için olumlu açıklamalar yapmasından çok memnun olduğunu söyledi. 

Giryani, Türkiye'nin, Libya'ya sağladığı yardım sebebiyle karşısına çıkanlara yönelik tutumunun mutlaka takdir edilmesi gerekildiğini ifade etti. 

Libya'da bulunan tüm sivillerin sokağa dökülerek Türkiye'nin iş birliğine destek veren gösteriler gerçekleştirmesi gerektiğini aktaran Giryani, toplumsal unsurların yapacakları açıklamalar ile iş birliğine fayda sağlamasının önem arz ettiğini kaydetti.

Giryani, Trablus'ta yaşayanların iki-üç ay öncesine kadar nasıl sıkıntılar çektiklerini, başlarına nasıl füze yağdırıldığını, panik, korku ve kaygı içerisinde olduklarını hatırlamaları gerektiğini belirtti.

Trablus halkının bu durumu atlatması için kimin yardım ettiğini herkesin bildiğini aktaran Giryani, Türkiye'ye hakkının teslim edilmesi gerektiğini ve çok kalabalık gösteriler gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti. 

Giryani, Türkiye-Libya iş birliğinin meşru olduğuna dikkat çekerek, BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) ve Fransa gibi ülkelerden gayrimeşru müdahalenin geldiğini ve bunun kesinlikle kınanması gerektiğini ekledi. 

Yorumlar (0)