Kuzey Kore'ye karşı "balistik füze kardeşliği" kuruldu!

ABD, Güney Kore ve Japonya Savunma Bakanları, Kuzey Kore'nin füze denemelerine yanıt vermek için ortak tatbikatlar düzenleneceğini duyurdu.

DÜNYA 12.06.2022, 11:04 Hakan Öksüz
Kuzey Kore'ye karşı "balistik füze kardeşliği" kuruldu!

Önceki başkent Pyongyang civarında peş peşe 8 balistik füze denemesi yapan Kuzey Kore, komşusu Güney Kore'nin tepkisini çekmişti. Denemeler nedeniyle endişeli olduklarını dile getiren Japonya Başbakanı Kişida Fumio, konuya ilişkin Güney Kore ve ABD ile temas kurduklarını açıklamıştı.

Gelen bilgilere göre Kuzey Kore'nin denemelerine cevap vermek için ABD, Japonya ve Güney Kore arasında anlaşma yapıldı. Singapur'da düzenlenen "Shangri-La Diyaloğu" Forumu'na katılan üç ülkenin savunma bakanı, Kuzey Kore'ye yönelik ortak tatbikatlar gerçekleştirmek için el sıkıştı.

Kuzey Kore'ye yönelik tatbikatlar yapılacak

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Japon mevkidaşı Kişi Nobuo ve Güney Koreli mevkidaşı Lee Jong Sup ile anlaşmanın detaylarını görüştüklerini bildirdi. Bölgenin istikrarına zarar verecek her türlü girişime karşı hızlı şekilde cevap verileceği bildirildi.

Japonya Savunma Bakanı: "Kuzey Kore'nin füze kapasitesi gelişti"

Önceki hafta Kuzey Kore tarafından yapılan denemelerin "alışılmışın dışında" olduğunu kaydeden Japonya Savunma Bakanı Kişi Nobuo ise "Balistik füze kapasiteleri gelişti. Bunun için gövde gösterisi yapıyorlar." demişti. 

Kuzey Kore'nin denemelerine yanıt gecikmemişti. ABD ve Güney Kore de aynı bölgede 8 balistik füze denemesi gerçekleştirmişti. Kuzey Kore'ye ders vermek için bu denemeleri yaptıklarını kaydeden Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, "Bu restleşmeden kazanan taraf olarak çıkamayacaklarını bilmeliler." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)