Kuzey Kore'den 'olağan dışı' balistik füze denemeleri!

Kuzey Kore, yaklaşık yarım saat içinde 8 balistik füze denemesi gerçekleştirdi. Güney Kore ve Japonya, denemelerin ardından açıklamalarda bulundu. Japonya Savunma Bakanı Kişi Nobuo, denemelerin "alışılmışın bir hayli dışında" olduğunu söyledi.

DÜNYA 05.06.2022, 09:20 05.06.2022, 09:33 Hakan Öksüz
Kuzey Kore'den 'olağan dışı' balistik füze denemeleri!

Güney Kore, komşusu Kuzey Kore'nin "alışılmadık füze testleri" yaptığını bildirdi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, "Kuzey Kore, 8 balistik füze denemesi gerçekleştirdi. Denemeleri yapılan balistik füzeler kısa menzilli. Denemeler, başkent Pyongyang civarında yerel saatle 09.08 ile 09.43 arasında gerçekleştirildi." duyurusunda bulundu.

Japonya Başbakanı Fumio: Güney Kore ve ABD ile temas halindeyiz!

Füzelerden bazılarının "ulusal münhasır bölgesi" dışına düştüğünü kaydeden Japonya Başbakanı Kişida Fumio, "Bu nedenle Kuzey Kore hükümetine nota verildi. Barışı ve istikrarı bozucu bunun gibi denemelere izin veremeyiz. Güney Kore ve ABD ile temas halindeyiz. Bölgedeki keşif faaliyetlerine devam edeceğiz." diye konuştu.

"Peş peşe füze fırlatma kapasiteleri gelişti"

Kuzey Kore'nin birbirine yakın bölgelerde kısa süre içinde bu kadar füze denemesi yapmasının "olağan dışı" olduğunu kaydeden Japonya Savunma Bakanı Kişi Nobuo, "Kuzey Kore, bu denemelerle uluslararası topluma bir mesaj vermek istiyor olabilir. Görünen o ki, peş peşe füze fırlatma kapasitelerinde gelişme var." yorumunu yaptı.

INDOPACOM: Füze denemelerinin zamanı dikkat çekici!

Kuzey Kore'nin "çoklu balistik füze denemesi" hakkındaki açıklamalardan biri de ABD Hint-Pasifik Kuvvetlerinden (INDOPACOM) geldi. Bu silah programının yasa dışı olduğunu aktaran INDOPACOM, "ABD ve Güney Kore, yıllar sonra ortak askeri tatbikat gerçekleştirmişti. Bu tatbikatlar 3 gün devam etmişti. Kuzey Kore'nin füze denemelerinin, bu tatbikatın hemen ardından gerçekleşmesi dikkat çekici." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)