Kuzey Kore liderinden kıtlıkla mücadele için çağrı: Siyah kuğu yiyin

Kuzey Kore Lideri Kim Jong'un, ilaç ve gıda kıtlığı nedeniyle 73 senelik tarihinin en kötü günlerini yaşayan ülkesindeki vatandaşlarına çağrıda bulundu. Kim, kıtlığa çare olarak 'leziz ve protein deposu' siyah kuğu tüketmeleri yönünde vatandaşlarına çağrıda bulundu.

DÜNYA 30.10.2021, 17:38
Kuzey Kore liderinden kıtlıkla mücadele için çağrı: Siyah kuğu yiyin

Kovid-19 salgını yüzünden Çin ve Rusya ile sınırlarını kapatan; balistik ve nükleer füzelere sahip olması sebebiyle sonuunda uluslararası yaptırımlarla uğraşan Kuzey Kore, ülke tarihinin en problemli günlerinden geçiyor.

“Siyah kuğu yiyin” çağrısı

Özellikle ilaç ve gıda konusunda ortaya çıkan sıkıntı, Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'u da harekete geçirdi. Kıtlıkla mücadele kapsamında, 'siyah kuğu' yeme yönünde vatandaşlarına çağrı yapan Kim, ürünün besin değeri ve lezzetine dikkat çekti. 

Kore İşçi Partisi’nin baş sekreteri olarak görev yapan Ri Jong Nam’ın, Kuzey Kore’nin doğusunda açmış olduğu Kwangpho Çiftliği, siyah kuğuların yetiştirilmesi amacıyla kullanılıyor. Öte yandan Kuzey Kore medyası, 2019’dan beri Kuzey Kore’de tüketilen siyah kuğu etinin kanserle mücadelede etkili olduğunu ortaya koyan araştırmaların olduğunu öne sürüyor.

1990’larda 3 milyon kişi yaşamını yitirmişti

Mevcut durumu Kim Jong-un, 1990'larda ortaya çıkan kıtlığa benzetti. 1990’larda yaşanan kıtlık probleminde üç milyona yakın kişinin yaşamını yitirdiği aktarılmıştı.

Son olarak 9 senelik iktidarının en büyük sınavıyla karşılşan Kuzey Kore lideri Kim’in,  “halkı bu problemden kurtarmak için bir yürüyüş yapmaları” yönünde parti üyelerine talimat vermişti.

Yorumlar (0)